Tgrt Haber

Boris Johnson'dan Rusya uyarısı: 1945'ten bu yana Avrupa'daki en büyük savaşı planlıyor

20 Şubat 2022 09:03 - Güncelleme : 20 Şubat 2022 12:50
İngiltere Savunma Bakanlığının Rusya'nın olası Ukrayna'yı işgal planını yayımlamasının ardından tedirgin eden açıklamalar geldi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük savaşı planladığını söyledi.

İngiltere Savunma Bakanlığının Rusya'nın olası Ukrayna'yı işgal planını yayımlamasının ardından tedirgin eden açıklamalar geldi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, BBC'ye verdiği röportajında Rusya'nın Avrupa'da 1945'ten bu yana en büyük savaşı planladığını gösterdiğini söyledi. Johnson, ''Gerçek şu ki tüm işaretler, planın bazı açılardan çoktan başlamış olduğu yönünde." değerlendirmesinde bulundu.

İstihbaratın, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'i kuşatacak bir işgal başlatma niyetinde olduğunu gösterdiğine işaret eden Johnson, ABD Başkanı Joe Biden'ın Batılı liderlere, istihbaratın Rus kuvvetlerinin Ukrayna'ya sadece doğudan, Donbass üzerinden değil, Belarus ve Kiev çevresindeki bölgeden girmeyi planladığını söylediğini aktardı.

"Korkarım ki gördüğümüz plan, 1945'ten bu yana Avrupa'daki en büyük savaş olabilecek bir şey için." diyen Johnson, insanların sadece Ukraynalıların değil, aynı zamanda genç Rusların da potansiyel kayıplarını göz önünde bulundurması gerektiğini sözlerine ekledi.

İNGİLTERE'DEN OLASI RUSYA SALDIRI PLANI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İngiltere Savunma Bakanlığının Twitter hesabından 'istihbarat güncellemesi' başlığı altında paylaşımlar yapıldı.

Rusya'nın, tatbikatların tamamlanmasının ardından bazı birimlerin üslere geri döneceğini iddia ettiğine değinilen paylaşımlarda, "Rus güçlerinin Ukrayna sınır bölgelerinden çekildiğine dair hiçbir kanıt görmedik. Rusya uyarıda bulunmadan bir işgal gerçekleştirebilir." ifadesi kullanıldı.

Rusya'nın önemli bir askeri varlığı sürdürdüğü savunularak, haritayla "olası işgal planlarına" yer verildi.

Boris Johnson'dan Rusya uyarısı: 1945'ten bu yana Avrupa'daki en büyük savaşı planlıyor

Plana göre, ilk aşamada kuzeydeki Belarus'tan 2 ayrı noktadan başkent Kiev'e hareket edilecek. Bu birliklere, Ukrayna'nın kuzeydoğusunda Rusya topraklarında konuşlu askerler de destek verecek.

Doğudan ise 2 ayrı noktadan askerler, ayrılıkçı bölgeleri geçerek içlere doğru ilerleyecek. İşgal altındaki Kırım'da konuşlu Rus askerlerinin de destek vereceği harekatta hedef, Dnipro kentini ele geçirmek olacak.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...