Tgrt Haber

Bosna'da sel felaketinin ardından ortaya çıkan gerçek

27 May 2014 20:12
Bosna'da sel felaketinin ardından ortaya çıkan gerçek

Yüzyılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek'te, sel sularının çekilmeye başlamasıyla vatandaşların evlerinde sakladığı silah ve el bombaları ortaya çıktı.

Bosna Hersek Mayın Temizleme Merkezi (BHMAC) Brçko Sorumlusu Esad Aletiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şamats şehri yakınlarındaki Tişina köyünde, sel sularının çekilmesinin ardından M80 Zolja roketatar ve 2 el bombasının bulunduğunu söyledi. Aletiç, roketatar ve el bombalarını vatandaşların ihbarı üzerine bulduklarını belirtirken, ''Bu, olmasından korktuğumuz bir olaydı. Bu olay, vatandaşların evlerinde ağır silahlar ve el bombaları sakladığını gösteriyor. Burada söz konusu mayınlar ve mayınlı araziler değil, sel sularının evlerden çıkardığı bombalar ve ağır silahlar. Sadece yer değiştirme ihtimali bulunan mayınlarla değil, insanların evlerinde sakladıkları silahlarla da mücadele ediyoruz'' diye konuştu. Sel sularının çekilmeye başlamasıyla birlikte, son 3 gün içerisinde Şamats şehri yakınlarındaki yerleşim birimlerinde 5 el bombası daha bulunmuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hüseyin Ülker22 Şubat 2022 08:43

SAYIN ZABITA AMİRİNİ CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYOR CİDDİ ÇALIŞMALARININ DEVAMINI DİLEKLERİMLE VATANDAŞIMIZINDA GASP EDİLEN HAKLARINI SAVUNMAYA ÇAĞRIYORUM NEDEN CEBİNİZDEN FAZLAPARANIZIN BU KRODİLLERE,DİNAZORLARA YEDİRİYORSUNUZ Kİ.

Turan19 Şubat 2022 18:43

Erdoğan desin kimse zincir marketlerden alış veriş yapmasın desin üç gün kimse gitmesin topu atarlar valla bizim vatandasimizda iş yok gitmeyin kardeşim olmeyiz üç günde

H Gül18 Şubat 2022 23:36

İçerimizde bunun gibi çok vatan hainleri var bunları bir an önce ülkemizden def etmek lazım kendi ülkesini bırakıp kaçan insandan benim ülkeme fayda gelmez bu suriyelilerin topunu ülkesine gönderilsin bunların hepsi Haindir!

Vatansever18 Şubat 2022 13:54

Çok doğru söylemiş devletten kendisini büyük sanmalari ne anlama geliyor bir düşünün bakalim

Zeybek 18 Şubat 2022 12:41

Naden sadece Ak partili ve MHP li belediyeler denetleme yapıyor diğerleri bu ülkenin insanlarını düşünmüyor mu siyasi ihtiras için harcıyorsunuz bu insanları yazık

Sonraki Haber Yükleniyor...