Tgrt Haber

Böyle çalışma azmi görülmedi! 74 yıl çalıştı, 90 yaşında emekli oldu

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
08 Temmuz 2023 09:34 - Güncelleme : 08 Temmuz 2023 09:40

ABD'de 90 yaşındaki kadın, 74 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu. Melba Mebane isimli kadının bu süre zarfında işi bir gün bile kaçırmadığı açıklandı.

74 yıl boyunca hiç hastalık izni almadan çalışıp emekli​ oldu. Amerika'da yaşayan 90 yaşındaki kadın, haftada 40 saat çalıştığını açıkladı. Melba Mebane isimli kadın iş hayatında en çok teknolojik aletlerde zorlandığını söyledi. 90 yaşında emekli olan Melba'nın bu süre zarfında işi bir gün bile kaçırmadığı açıklandı.

Melba, Teksas​'taki Mayer & Schmidt adlı mağazada 1949'da 16 yaşında işe girdi. Elbise, ayakkabı ve makyaj malzemeleri satan Dillard's adlı mağaza zinciri, şirketi 1956'da satın aldı. Mebane burada çalışmaya devam etti.

Böyle çalışma azmi görülmedi! 74 yıl çalıştı, 90 yaşında emekli oldu

MEÜKEMMELLİĞİN ÖTESİNDE ÖDÜLÜ 

Asansör operatörü olarak çalıştı daha sonra mağazanın kozmetik bölümüne geçti. Yaşlı kadın, Fox News'e "yemeyi, gülmeyi ve paylaşmayı seven harika hanımlarla" çalışmaktan keyif aldığını söyledi. 

Mağaza müdürü, Melba'nın hiç izin almadan çalıştığını açıkladı. Emeklilik partisinde, Melba'ya "Mükemmelliğin Ötesinde" ödülü verildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...