Tgrt Haber

Brezilya Devlet Başkanı Lula’dan Bolsonaro'ya suçlama: Yenilgiyi kabul edemiyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Ocak 2023 07:43 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 07:57
Brezilya Devlet Başkanı Lula’dan Bolsonaro'ya suçlama: Yenilgiyi kabul edemiyor

Brezilya’da yaşanan olayların ardından devlet başkanı Lula’dan eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’ya yeni bir suçlama geldi. “Yenilgiyi kabul edemiyor” diyen Lula ayrıca Ulusal Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'ye yönelik baskınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Brezilya’da gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimlerinin ardından sol görüşlü Lula da Silva’nın sandıktan galip ayrılması ülkeyi karıştırdı. Rakibine kaybeden aşırı sağcı Jair Bolsonaro​ gerek destekçilerine gerek ise orduya seslenerek Lula’yı devirme çağrısında bulundu. Açıklamaların ardından Bolsonaro destekçileri ülkenin dört bir yanında eylem yaparken 8 Ocak’ta ordunun müdahalede bulunması talebiyle slogan atarak polis bariyerini aşıp Ulusal Kongre binasına girdi.

PROTESTOCULAR DEVLET BİNASINI BASTI

Protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile müdahale eden polis grupların daha sonra Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme binasına zorla girmesine engel olamadı. Ulusal Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'yi basan Bolsonaro destekçileri, güvenlik güçlerince bu binalardan çıkartılarak kontrol sağlandı.

LULA: YENİLGİYİ KABUL EDEMİYOR

Dünyanın yakından takip ettiği süreçte Brezilya​ Devlet Başkanı Lula yaşananlardan selefi eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu suçlu tuttu. Bolsonaro’nun yenilgiyi kabul edemediğini söyleyen Lula “Bugün bile kaybetmeyi kabullenmeyen açıklamalarını gördüm" ifadesini kullandı.  Yaşanan baskına değinen Lula Bunun sadece bir grup çılgın insan olduğunu düşünüyorum, gülünçlükten pek de haberi olmayan bir grup insan” diye konuştu.

“DARBE GİRİŞİMİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM”

Lula, pazar günü yaşanılan olaylara değinerek, "Olanların bir darbe girişimi olduğunu düşünmek istemiyorum. Belki de küçük bir şeydi, seçimlerin bittiğini kabul etmek istemeyen ve elektronik oy sandığının muhtemelen dünyadaki en mükemmel seçim modeli olduğunu kabul etmek istemeyen bir grup kaçığın teşvik ettiği bir şeydi." dedi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...