Tgrt Haber

British Museum'dan çalınan eserler için harekete geçildi! Araştırmalar başladı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Ağustos 2023 17:16 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 17:24
British Museum'dan çalınan eserler için harekete geçildi! Araştırmalar başladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan British Museum'dan çalınan 2 bin tarihi eser için harekete geçildi. Müzenin Başkanı George Obsorne, eserlerin bulunması için çalışmalara başlandığını söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ve dünyanın en önemli müzelerinden biri olan British Museum’de çalınan tarihi eserleri bulmak için çalışmalara başlandı. British Museum Başkanı George Obsorne yaptığı açıklamada, “British Museum'dan aralarında altın takılar ve değerli taşların da bulunduğu 2 bin civarında eser çalınmıştı, kurtarma çalışmaları sürüyor. Müze koleksiyonunun tamamı düzgün bir şekilde kategorize edilmedi, hatta kaydedilmedi. Neyin çalındığını bulmak için adli soruşturma yürütülüyor. Çalınan eşyaların bir kısmını kurtarmaya başladık bile” dedi.

Hırsızlıkların müzenin itibarına zarar verdiğini söyleyen Obsorne "Bu yüzden müze adına özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

British Museum'dan çalınan eserler için harekete geçildi! Araştırmalar başladı

MÜZENİN MÜDÜRÜ İSTİFA ETMİŞTİ

British Museum'un Müdürü Hartwig Fischer, müze depolarındaki yaklaşık 2 bin eserin kaybolması, çalınması ya da zarar görmesinin ardından istifa ettiğini açıklamıştı.  Olayın geçmiş yıllarda yaşandığına işaret eden Fischer, "Müze, 2021 yılındaki iddialar üzerine yaşananlara vermesi gereken ciddiyette yanıt vermemiş ve sorun şimdi tam olarak ortaya çıkmıştır." ifadesini kullanmıştı.

Sorumluluğun müze müdürüne ait olduğunu belirten Fischer, Danimarkalı tarihi eser uzmanı Ittai Gradel'in çalınan bazı eserlere sahip olduğu yönündeki ifadeleriyle ilgili ise özür dilemişti ve "Yanlış yönlendirildim." demişti.

Fischer, istifasının British Museum Yönetim Kurulu tarafından kabul edildiğini, yeni müdür seçilene kadar vekaleten görevine devam edeceğini bildirmişti.

Müzenin karşı karşıya olduğu iddiaların ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Fischer, "Ne yazık ki bu görevde bulunmamın dikkat dağıtıcı olduğunu düşünüyorum. Bu isteyeceğim son şeydir." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...