Tgrt Haber

Çaldıkları 2.5 ton uranyumu 'hiçbir işe yaramaz' deyip, öylece bırakıp gittiler

17 Mart 2023 09:01 - Güncelleme : 17 Mart 2023 09:19
Çaldıkları 2.5 ton uranyumu 'hiçbir işe yaramaz' deyip, öylece bırakıp gittiler

Libya’da kaybolduğu duyurulan 2,5 ton doğal uranyumun çalındığı oraya çıktı. Uranyumu çalanların uranyum için 'hiçbir işe yaramaz' deyip, öylece bırakıp gittikleri belirtildi.

Libya​'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı kuvvetler, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından 'kaybolduğu' açıklanan 2,5 ton uranyumu bulduklarını açıkladı. 

Halter'e bağlı kuvvetlerin Manevi Yönlendirme Dairesi Başkanı Tümgeneral Halid el-Mahcub, söz konusu 2,5 ton uranyumun Çad​ sınırına 5 kilometre mesafede bir depoda olduğunu ve UAEA ile koordineli çalıştıklarını aktardı. Mahcub, kuruluşun daha önce söz verdiği koruyucu giysi ve maske ihtiyacını ise karşılamadığını belirtti.

İŞLERİNE YARAMADIĞI İÇİN BIRAKMIŞLAR

Mahcub, UAEA Başkan Yardımcısı Massimo Aparo'nun kendilerine uranyumu çalan kişilerin maddenin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmemeleri üzerine işlerine yaramadığı için bıraktığını söylediğini aktardı.

DEPO MÜHÜRLENMİŞTİ

UAEA'nın 2020'de Libya'nın güneyindeki uranyum​ sahasını ziyaret ettiğini hatırlatan Mahcub, ajansın söz konusu uranyum miktarını ayırdığını ve depoyu mühürlediğini anımsattı.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...