Tgrt Haber

Camide Yahudi duası İsrail'de kriz çıkardı! Kabinede kılıçlar çekildi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Aralık 2023 16:52 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 16:53
Camide Yahudi duası İsrail'de kriz çıkardı! Kabinede kılıçlar çekildi

Batı Şeria'da bir camiyi işgal ederek hoparlörlerden Yahudi duası okuyan asker İsrail'de kabineyi karıştırdı. Saha görevlerinden alınan askere arka çıkan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ile Genelkurmay Başkanı Halevi'yle tartıştı

İşgal altındaki Batı Şeria​'da bir camiyi işgal ederek hoparlörlerinden Yahudi duası okuyan askerin görüntüleri tüm dünyada büyük yankı bulmuştu. Bu eylemi sonrası ordudaki operasylonel görevlerden uzaklaştıran asker​, İsrail kabinesinde tartışmalara yol açtı.

NETANYAHU ARAYA GİRDİ

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi arasında sert tartışma yaşandığı bildirildi.

İsrail'in Kanal 12 Televizyonu'nda yer alan habere göre, Ben-Gvir'in başını çektiği bazı bakanlar ela askeri yetkililer arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine Başbakan Binyamin Netanyahu, araya girerek tansiyonu düşürmeye çalıştı.

BEN-GVİR SAHİP ÇIKMIŞTI

Netanyahu'nun toplantı seazonundan kısa süreliğine ayrılmasının ardından Ben-Gvir'in söz konusu asker için "Görevden alınırsa yazıklar olsun" ifadesini kullandı. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Halevi ile aşırı sağcı Bakan arasında şiddetli bir tartışma başladığı aktarıldı.

İsrail askerleri, geçen hafta işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentine düzenledikleri kanlı baskınlar sırasında bir camiyi işgal ederek hoparlörlerinden Yahudi duası okumuştu. Ben-Gvir söz konusu askerlere sahip çıkarak söz konusu çirkin saygısızlığı övmüştü. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...