Tgrt Haber

Canlı yayında skandal: İsrailli sunucu hem silahlanma çağrısında bulundu hem de silahlandı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
03 Ocak 2024 17:06 - Güncelleme : 03 Ocak 2024 17:31
Canlı yayında skandal: İsrailli sunucu hem silahlanma çağrısında bulundu hem de silahlandı

İsrailli sunucu Lital Shemesh, canlı yayına belinde silahla çıkarak dünya gündemine oturdu. Daha önce de atış yaptığı anları yayınlayan sunucu, İsrail halkının silahlanması gerektiğini savunmuştu.

İsrailli sunucu​ Lital Shemesh, Kanal 14'teki canlı yayına belinde silahla çıktı. Ünlü ismin bu hareketi dünya genelinde büyük bir ses getirdi. İsrail merkezli Kanal 14 stüdyosunda yaşanan olayda, Lital Shemesh'in belindeki silah​ net bir şekilde görüldü.

Söz konusu fotoğrafta, Shemesh'in aşırı sağ görüşleriyle önce çıkan Kanal 14 stüdyosunda konuklarıyla katıldığı yayında belinde tabanca olduğu görülüyor.

"GİT SİLAHLAN"

Sosyal medyada, "Kadınlar silahlanıyor. Kanal 14 sunucusu yayına silahla çıktı" şeklinde ifadelerle paylaşılan bu olay, büyük bir ilgi ve tartışma konusu oldu. Sunucu, geçen aralık ayında yaptığı bir paylaşımda bir poligonda atış eğitimi yaptığı anları göstererek "Git silahlan" demişti.

Canlı yayında skandal: İsrailli sunucu hem silahlanma çağrısında bulundu hem de silahlandı

NE OLMUŞTU?

İsrail'in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırılar ve İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarının ardından, Yahudi siviller ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyası başlatmıştı.

Ateşli Silahlar Şube Müdürlüğüne yüz binlerce kişisel silah ruhsatı başvurusu geldiğini belirten Ben-Gvir, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşimlerinde düzenlediği silah dağıtma etkinliklerinin fotoğraflarını bizzat kendi sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Bu karelerde Ben-Gvir, çok sayıda ABD yapımı M16 tipi otomatik tüfeğin dizili olduğu masaların ve silah kasalarının başında Yahudi yerleşimcilere silah dağıtırken görülmüştü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...