Tgrt Haber

Çatışma sonrası Mescid-i Aksa'da ilk cuma! İsrail askerlerinden Filistinlilere gaz bombası ile müdahale

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
13 Ekim 2023 11:30 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 14:31

İsrail-Filistin arasında başlayan çatışma sonrası bugün ilk cuma namazı kılınamadı. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarını engellediği Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti. Bölgede gerilim sürüyor.

Cumartesi günü Hamas​'ın İsrail'e başlattığı Aksa Tufanı ile başlayan saldırılar savaşa dönüşürken, İsrail 7 gündür Gazze​'yi aralıksız vuruyor. Bugün çatışmaların ardından Mescid-i Aksa​'daki ilk cuma namazında gerginlik yaşandı.

MÜSLÜMANLAR MESCİD-İ AKSA'YA AKIN ETTİ

Saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybederken Hamas; Filistin halkını, İslam dünyasını cuma günü Kudüs​, Mescid-i Aksa ve Gazze'ye destek için genel seferberliğe çağırdı. Bu çağrının ardından bugün Müslümanlar protesto için Mescid-i Aksa'ya akın etti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

İsrail güçleri de Mescid-i Aksa'da kılınacak cuma namazı öncesi Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'ya geçişlere izin vermezken, gerilim iyice tırmandı. 

Çatışma sonrası Mescid-i Aksa'da ilk cuma! İsrail askerlerinden Filistinlilere gaz bombası ile müdahale

ATLI POLİSLERLE MÜDAHALE ETTİLERİ

İsrail polisi cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa'ya alınmayıp ara sokaklarda, mahallelerde toplanıp cuma namazı kılmak isteyen Filistinli Müslümanlara hem gaz bombası attı hem de atlı polislerle müdahale etti. 70 yaşın altındaki Filistinlilerin camilere girişine izin verilmedi.

SECCADELER SOKAK ORTASINDA KALDI

Saat 13.10 itibari ile cuma namazından çıkan Müslümanlar protesto gösterilerine başladı, İsrail polisi ve atlı polisler de müdahale etmek için harekete geçti. Müdahalenin ardından seccadeler ve ayakkabılar sokak ortasında kaldı.

Çatışma sonrası Mescid-i Aksa'da ilk cuma! İsrail askerlerinden Filistinlilere gaz bombası ile müdahale

İSRAİL VATANDAŞLARINA "CUMA" UYARISI YAPTI

Hamas'ın, dünya Müslümanlarını cuma günü Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'ye destek olmaya çağırmasının ardından, Tel Aviv yönetimi, yurt dışındaki vatandaşlarına uyarıda bulundu. İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, yurt dışında yaşayan İsraillilere cuma günü dikkatli olmalarını ve Filistinlilere destek gösterilerinden uzak durmalarını tavsiye etti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...