Tgrt Haber

Çeçen lider Kadirov Ukrayna topraklarında! Dalga geçip tehditler savurdu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Mart 2022 09:17 - Güncelleme : 14 Mart 2022 11:31
Çeçen lider Kadirov'un Ukrayna'da olduğu iddiaları doğru çıktı.

Rusya-Ukrayna savaşında Rus tarafında saf tutan Çeçen lider Ramazan Kadirov, yayınladığı bir video ile Ukrayna topraklarında olduğunu duyurdu. Ukrayna Güvenlik Servisi ile dalga geçen Kadirov, Kiev'e girmek için beklemede olduklarını söyleyip tehditler savurdu.

Çeçen lider Kadirov'un Ukrayna'da olduğu iddiaları doğru çıktı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başından bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e açık açık destek veren Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, dünyanın tepkisini çeken savaş için resmen sahaya indi. 

Daha önce 70 bin askeriyle beraber Putin'in Rusya'sı için savaşmaya hazır olduğunu belirten Ramazan Kadirov, binlerce Çeçen askerini Rus ordusuyla beraber Ukrayna'ya karşı saldırmaları için Ukrayna'ya göndermişti. Ukrayna istihbaratının geçen hafta Kadirov'un Ukrayna'da olabileceği yönündeki iddiası üzerine sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Çeçen lider Kadirov, Ukrayna topraklarında olduğunu resmen ilan etti.

'TESLİM OLUN, YOKSA SONUNUZ GELECEK'

Çeçen askerleriyle beraber toplantı yaptığı anlara ilişkin görüntüleri paylaşıp, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ile alay eden Çeçen lider, yaptığı konuşmada "Zekanız bozuk. Görüntüde Gostomel'deyiz. Geçen gün siz Kiev Nazilerinden yaklaşık 20 km uzaktaydık ve şu anda daha da yakınlaştık ve tahmin edin ne kadar yakınlaştık? SBU istihbarat servisiniz nasıl çalışacağını hiç bilmiyor. Görünüşe göre yabancı eğitmenler ve askeri danışmanlar size modası geçmiş bir yöntemle öğretmişler" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında Kiev yönetimine de tehditler savuran Kadirov, "Bir an için rahatlayabilirsiniz, çünkü bizi aramanıza gerek yok. Sizi kendimiz bulacağız. Ama fazla zamanınız yok. Defalarca önerdiğim gibi, vazgeçip teslim olursanız iyi olur, yoksa sonunuz gelecek. Teklif hala geçerli. Ama uzun sürmez" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yaren14 Mart 2022 11:01

Yine savaşolucak ya

Sonraki Haber Yükleniyor...