Tgrt Haber

Putin'e desteğiyle öne çıkan Çeçen lider Kadirov'dan sürpriz istifa kararı!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Times
05 Eylül 2022 10:23 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 10:33
Putin'e desteğiyle öne çıkan Çeçen lider Kadirov'dan sürpriz istifa kararı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başından beri Rus lider Vladimir Putin'e verdiği destekle ön plana çıkan Çeçen lider Ramazan Kadirov, sürpriz bir kararla iktidarı bırakacağını açıkladı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgalinde Rusya saflarında yer alan, Putin'ê yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov​, istifa​ kararını açıkladı. Son zamanlarda Putin ile arasının bozulduğu iddia edilen Kadirov, istifa açıklamasını Telegram üzerinden yaptı.

Görevine süresiz ve uzun bir ara vermeyi planladığını ifade eden 45 yaşındaki lider, "Uzun zamandır aynı yerde olduğumu fark ettim. Sanırım artık iktidarı bırakma zamanım geldi" ifadelerini kullandı.

Kadirov'un görevi bırakmasına Rusya'nın tepkisi merak edilirken, Çeçen liderin bundan sonra görevinin ne olacağıyla ilgili net bir açıklamada bulunulmadı.

Putin'e desteğiyle öne çıkan Çeçen lider Kadirov'dan sürpriz istifa kararı!

ORTAÇAĞ İŞKENCELERİYLE ANILIYORDU

Düşmanlarına karşı sık sık 'ortaçağ' işkenceleri uygulamakla suçlanan Kadirov, Kremlin liderine olan bağlılığından dolayı "Putin'in asla sahip olmadığı oğul" olarak anılıyor. The Times'ın geçtiğimiz aylarda Rus medyasına dayandırdığı habere göre, Ukrayna'daki mücadelesi ve desteği nedeniyle Vladimir Putin'in, Ramazan Kadirov'a korgeneral rütbesi verdiği belirtilmişti.

Kaynak: The Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...