Tgrt Haber

Çeçen lider Kadirov'un sağ kolu General Magomed Tuşayev Ukrayna'da öldürüldü

27 Şubat 2022 15:02 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 15:31
Çeçen lider Kadirov, Ukrayna'da gördükleri karşısında şok olduklarını söylemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e destek veren Çeçenistan'ın lideri Ramazan Kadirov'un sağ kolu General Magomed Tuşayev Ukrayna'da öldürüldü. Tuşayev'in ölümü dünya basınına yansıdı.

Çeçen lider Kadirov, Ukrayna'da gördükleri karşısında şok olduklarını söylemişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmasının ardından çok sayıda sivil Ukrayna'yı terk etti. Ukraynalı vatandaşlar, sığınaklara akın etti. Bölgede insani kriz yaşanırken hem karadan hem havadan çatışmalar ise sürüyor.  Ukrayna'ya havadan ve karadan müdahale eden Rusya'ya "Çeçen özel güçler" de katıldı. Başkent Kiev dışında yaşanan çatışmada ise Çeçen güçler büyük bir kayıp yaşadı. Çeçen lider Ramazan Kadirov, son olarak Ukrayna'da savaşmayacaklarını duyurdu. 

Ukrayna ordusu Kiev için direnişe devam ederken Çeçen lider Ramazan Kadirov'un üst düzey kurmayları arasında yer alan General Magomed Tuşayev'in yaşamını yitirdiği açıklandı. Çeçen güçlerinin en önemli askeri isimlerinden biri olan Tuşayev'in ölümü uluslararası medyada da gündem oldu.

Çeçen lider Kadirov'un sağ kolu General Magomed Tuşayev Ukrayna'da öldürüldü

''ŞOK OLDUK, SAVAŞMAYACAĞIZ''

Öte yandan Kadirov, "Ukraynalıların bu kadar silahlarının olması karşısında şok olduk. Ukrayna halkına karşı savaşmak gibi bir niyetimiz yok" ifadelerine yer verdi.

Kadirov, videonun sonunda "Amacımız Ukrayna halkı ile değil, neo-Nazi gruplarıyla savaşmaktır" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mert 1 Mart 2022 19:38

Elhamdülillah müslümanım Hanefi ve Sünni yım bu o***** çocukları Amerika'nın deasi neyse bunlar da Rusya'nın deasi bunların sakalın tamamına koyayım unların inandıgi dininde sikeyim. O***** çocukları çocuk çocuktan ne istiyorsunuz a**** koyduğum çocuklar ı

H. Yusuf 1 Mart 2022 01:58

Biz müslümanlar. müslüman, aynı zamanda yiğit çeçenler için dua Edib göz yaşı dökerken, ruslara yardım ederseniz diyemi yaptık. Allah oracaktır.

ahmet28 Şubat 2022 15:54

tam bir hain, birde sakal bırakmış müslüman gibi görünmeye çalışan münafık. hepiniz geberirsiniz inşallah

Volkan Şahinler 27 Şubat 2022 19:44

İşler sarpa sarınca çark ettiler.Eğer Rusya başarılı olup, batı sınırına kadar ilerleseydi,Kadirov başka konuşurdu.

İsmail solak27 Şubat 2022 19:17

Darısı senin başına kafir hainof

Sonraki Haber Yükleniyor...