Tgrt Haber

Çeçen lider Kadirov'un torpilli hükümeti: Yüksek maaşlı çocuklar ve akrabalar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
05 Şubat 2024 14:52 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 14:53
Çeçen lider Kadirov'un torpilli hükümeti: Yüksek maaşlı çocuklar ve akrabalar

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, çocuklarını hükümette üst düzey görevlere atamaya ve yüksek maaşa bağlamaya devam ediyor.

Rus lider Vladimir Putin​'in sağ kolu olarak bilinen Çeçenistan​ lideri Ramazan Kadirov​, 14 çocuğunun ve akrabalarının büyük bölümünü hükümette üst düzey görevlere atadı ve bu duruma devam ediyor. Kadirov son olarak 24 yaşındaki kızı Kadizat Kadirova'yı hükümette başkan yardımcılığına atadı. Çeçen liderin kararı, hükümetin sosyal medya hesabından açıklandı.

Çeçen lider Kadirov'un torpilli hükümeti: Yüksek maaşlı çocuklar ve akrabalar - 1. Resim

47 yaşındaki Kadirov, geçtiğimiz ekim ayında da Kültür Bakanı olan 25 yaşındaki kızı Aishat'ı başbakan yardımcılığı görevine getirmişti. Kadirov'un en büyük oğlu Ahmed de 18 yaşında olmasına rağmen Yardımcı Spor ve Gençlik Bakanı olmuştu.

AKRABALARI DA ÜST DÜZEY GÖREVLERDE

27 yaşındaki yeğeni Hamzat'ı güvenlik danışmanı yapan Çeçen liderin damadı tarım, bacanağı ulaştırma bakanı. Kadirov'un 14 çocuğunun ve akrabalarının büyük bölümü şu anda hükümette üst düzey görevler yürütüyor.

Çeçen lider Kadirov'un torpilli hükümeti: Yüksek maaşlı çocuklar ve akrabalar - 2. Resim

ÇEÇEN LİDER RAMAZAN KADİROV KİMDİR?

Ramazan Ahmetoviç Kadirov, 5 Ekim 1976 yılında Tsentoroi doğdu. Rusya​ Federasyonu'na bağlı Çeçenistan'ın üçüncü devlet başkanı. Ahmet ve Ayman Kadirov ailesinin ikinci oğlu ve en küçük çocuklarıydı. Zelimkhan (1974 - 31 Mayıs 2004) adında bir ağabeyi, Zargan (1971 doğumlu) ve Zulay (1972 doğumlu) adlarında iki ablası vardır.

İmam olan babası Ahmet Kadirov'un kişisel şoförlüğü ve korumalığı görevini üstlenen Ramazan, her zaman onu örnek aldığını söyledi. Ahmet Kadirov, Birinci Çeçen Savaşı sırasında Ruslara karşı savaşmış, ancak İkinci Çeçen Savaşı sırasında taraf değiştirerek Rusya'ya bağlılığını bildirdi.

Çeçen lider Kadirov'un torpilli hükümeti: Yüksek maaşlı çocuklar ve akrabalar - 3. Resim

Babası 9 Mayıs 2004 tarihinde Grozni'de II. Dünya Savaşı Zafer Günü kutlamaları sırasında Çeçen radikal cihatçılar tarafından düzenlenen bombalı bir suikast sonucu öldü. Henüz yaşı yasal sınır olan 30'u doldurmadığı için göreve gelmeden önce Başkanlığı Alu Alhanov üstlendi ve 2011 yılında 30'una bastıktan kısa süre sonra devlet başkanlığı devraldı.

Kadirov'un Çeçenistan'ı baskı ve despotizm ile yönettiğine dair iddialar mevcuttur. Yıllar boyunca, gözetimi altındaki insanları kaçırma, kaybetme, işkence gibi çok çeşitli

insan hakları ihlalleri nedeniyle İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün eleştirilerine maruz kaldı. Fakat bu suçlamaları her defasında reddetmiştir. Yönetimi boyunca kadınları kamusal hayattan kısıtlama yolunu tercih etti. LGBT bireyleri toplumdan dışlayıcı politikalar izledi.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...