Tgrt Haber

Çekilme sonrası dehşet ortaya çıktı: Çocuklar cesetlerle yaşadılar

08 Nisan 2022 12:02 - Güncelleme : 09 Nisan 2022 17:14
Çekilme sonrası dehşet ortaya çıktı: Çocuklar cesetlerle yaşadılar

Ukrayna’da insanlık dramı bitmiyor. Rus askerleri ele geçirdiği Chernihiv’de öldürdükleri veya kalkan olarak kullandıkları Ukraynalılar ile çocukları aynı yerde haftalarca tuttu. Çocuklar günlerce cesetlerle uyudu.

Rus birlikleri Kiev'in kuzeybatısında yer alan Chernihiv'i ele geçirdiklerinden sonra yaklaşık 130 kadın, erkek ve çocuğu silah zoruyla evlerinden aldılar ve kalkan olarak kullanmak için bir okulun bodrum katında haftalarca tuttular. Okulun bodrum katında tutulan kişilerden biri de Mykola Klymchuk. 60 yaşındaki Klymchuk, Rus birliklerinin öldürdüğü veya kalkan olarak kullanıp ölümüne sebebiyet verdikleri kişiler ile çocukları aynı odada tuttuğunu ve günlerce birlikte kaldıklarını söylüyor.

UKRAYNALI SİVİLLERİ KALKAN OLARAK KULLANDILAR 

Yaklaşık 130 kişinin dört hafta boyunca bir yerde tutulduğunu kaydeden Klymchuk, "Burada kaldığım süre boyunca onlarca kişi öldü. Bazen Rus askerleri Ukraynalı sivilleri kalkan olarak kullanmak için dışarı çıkardılar. Kalkan olarak tutuldukları sırada yaralananlar veya ölenler tutlduğumuz yere geri getirdiler. Ukraynalılar günlerce çürüyen cesetlerle yaşamak zorunda kaldı ve çocuklar cesetlerin yanında uyudu” dedi.

Kiev'i alamayan Rus birlikleri Çernihiv'den geri çekildi. Putin'in askerleri ayrıca başkent Kiev'e giden yol üzerinde karşılaştıkları her şeyi yıkıp geçti. Rus birlikleri ayrıldığından beri, gönüllüler ölüleri gömüyor ve bölgeyi yeniden inşa etmeye çalışıyor.

KİLİSEYİ KARARGAH OLARAK KULLANMIŞLAR 

Rus ordusunun çekildiği Çernihiv kentine bağlı köylerde yapılan aramalarda sivillere ait cesetler bulunurken, Rus ordusunun karargah olarak kullandığı bir kilisenin harabeye döndüğü ortaya çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Acil Durumlar Servisi, "Rus askerlerinden arındırılan Yagida ve Lubnıy köylerinde arama ve patlayıcı madde temizleme çalışmaları sürüyor. Burada işgalcilerin karargah olarak kullandıkları kilise de mevcut. Patlayıcı maddelerin yanı sıra Rus ordusunun bıraktığı çöpler ve öldürdükleri insanlara ait cesetler bulunuyor. Böyle bir şey affedilebilir mi? Kurtarıcılar (!) ne kadar acı getirdiler topraklarımıza. Affetmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...