Tgrt Haber

Çekya'da 2. Dünya Savaşı’ndan kalan bomba paniği: Alman meslektaşlarımıza danışacağız!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Ağustos 2024 00:18 - Güncelleme : 23 Ağustos 2024 00:22
Çekya'da 2. Dünya Savaşı’ndan kalan bomba paniği: Alman meslektaşlarımıza danışacağız!

Çekya'da petrokimya fabrikasında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba bulundu. Fabrikanın çevresinde 6 günlük bir güvenlik çemberi oluşturuldu. Çek patlayıcı uzmanları, konuyla ilgili Alman meslektaşlarına danıştı…

Çekya​'da bir petrokimya fabrikasının arazisinde İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 250 kilogramlık patlamamış bombanın bulunmasının ardından fabrikanın çevresinde 6 günlük bir güvenlik çemberi oluşturuldu. Ülkede yaşanan bomba​ paniği nedeniyle Almanya'yla temasa geçildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Çekya'nın Usti nad Labem Bölgesi'nde yer alan Zaluzi'deki Orlen Unipetrol'e ait petrokimya fabrikasının arazisinde yapılan kazı çalışması sırasında kinci Dünya Savaşı'ndan kalma 250 kilogramlık patlamamış bomba bulundu. Yetkililer, fabrikanın çevresinde 6 günlük bir güvenlik çemberi oluşturulmasını emretti.

Çekya'da 2. Dünya Savaşı’ndan kalan bomba paniği: Alman meslektaşlarımıza danışacağız! - 1. Resim

27 AĞUSTOS’A KADAR KALACAK

Fabrikanın, petrol rafinerisi “bir sonraki duyuruya kadar” kapatılırken, 227 personel üretimin kontrollü ve güvenli bir şekilde durdurulmasını sağlamak için aktif olarak görevine devam ediyor. Fabrikanın petrokimya bölümünün ise şimdilik faaliyetine devam ettiği açıklandı. Polis, "250 kg ağırlığındaki bomba 27 Ağustos'a kadar yerinde kalacak. Kriz ekibi şimdi bir sonraki eylem planına karar vermek üzere toplanıyor" ifadelerini kullandı.

ALMANLARA DANIŞTILAR

Çek patlayıcı uzmanlarının, “kimyasal zaman gecikmeli tetikleyicilere sahip hava bombalarını bulma konusunda daha fazla deneyime sahip olan Alman meslektaşlarına” danıştıkları belirtildi.

NAZİLER KULLANMIŞ

İkinci Dünya Savaşı'nda Çekoslovakya'yı işgal eden Naziler tarafından kullanılan fabrika, 1944 yılında müttefikler tarafından hedef alınmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...