Tgrt Haber

CENTCOM'dan geri adım! Türkiye'ye karşı yapılan tehditkar açıklamayı kaldırdı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 10:37 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 10:44
CENTCOM'dan geri adım! Türkiye'ye karşı yapılan tehditkar açıklamayı kaldırdı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği hava harekâtıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada nefsi müdafaa ifadesi dikkat çekerken, paylaşım daha sonra silindi.

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı​ yakınlarında bombalı saldırı gerçekleştirilmesinin ardından eylem hazırlığında bulunan 2 terörist etkisiz hale getirilirken, olayın ardından hain saldırıyı terör örgütü PKK​ üstlendi. Türkiye bu noktadan itibaren yurt dışı ve yurt içinde terör örgütüne karşı amansız bir operasyona başladı. Suriye​ ve Irak'taki PKK/YPG'ye yönelik başlatılan hava harekatında birçok terör hedefi vurulmaya devam ediyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği hava harekâtıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Geçtiğimiz 24 saat içinde Suriye’deki ABD güçlerine yakın koordine edilmemiş hava saldırıları yapıldı. Bu eylemlere karşıyız. Nefsi müdafaa hakkımızı koruyoruz."

https://twitter.com/yunuspaksoy/status/1710400365609230384

CENTCOM BİLDİRİYİ KALDIRDI

ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Türk ordusunun PKK/YPG terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığı karşısında geri adım attı ve Türkiye'yi tehdit etmek için yayınladığı bildiriyi yayından kaldırdı.

ABD MERKEZ KUVVET KOMUTANLIĞI: NEFSİ MÜDAFAA HAKKIMIZI KORUYORUZ

Gelişmeleri aktaran CNNTÜRK Washington muhabiri Yunus Paksoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon gerginliği azaltmaya çalışırken ve ortak hedeflerden bahsederken geldi. ABD devleti içinde Türkiye’nin operasyonuyla ilgili aykırı görüşler mi var sorusunu akıllara getiriyor." dedi.

https://twitter.com/yunuspaksoy/status/1710410110349070485?s=20

ABD ORDUSU İÇİNDE ÇATLAK MI VAR?

Paylaşımın kaldırıldığını açıklayan CNNTÜRK Muhabiri Yunus Paksoy, "Sildiler Tuhaf bir hareket Amerikan ordusu içinde Pentagon ve Dışişleri’nin yapıcı tutumu ortadayken bu açıklama anlaşılmaz derecede sertti" ifadelerini kullandı. ABD'nin bu paylaşımı çatlak mı var sorusunu beraberinde getirdi. 

ABDÜLKADİR SELVİ: PENTAGON'DAN HABERSİZ YAPILDI

Gazeteci Abdülkadir Selvi, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın açıklamasının Pentagon'dan habersiz yapıldığını açıkladı. Selvi, Türkiye'nin rahatsızlığının belirtilmesinin ardından açıklamanın kaldırıldığını söyledi. Abdülkadir Selvi, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AK Parti Kongresinde bu konuyla ilgili önemli gelişmeleri açıklayacağını kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...