Tgrt Haber

CIA'den Wagner iddiası: Prigojin kurtulursa şaşırırım

21 Temmuz 2023 09:52 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 10:47
CIA'den Wagner iddiası: Prigojin kurtulursa şaşırırım

CIA'den Putin'e yönelik darbe girişimi olarak yorumlanan isyan hareketi ile gündeme gelen Wagner lideri Prigojin hakkında çarpıcı bir açıklama geldi. Habere göre Rusya lideri Putin, Prigojin'den intikam almak için fırsat kolluyor.

Ukrayna​'ya yönelik işgal harekatını sürdüren Rusya​, bir yandan da Yevgeny Prigojin​ liderliğindeki paralı asker grubu Wagner​'in başlattığı isyanla boğuşmak zorunda kalmıştı. Dünyanın nefesini tutarak izlediği ve Rusya lideri Vladimir Putin​'e karşı bir darbe girişimi olarak yorumlanan gelişme Belarus'un araya girmesiyle çözülmüştü.

Rusya'yı terk ederek Belarus'a geçen Prigojin, uzun süre sonra ilk kez kameralar karşısına geçmişti. Belarus'ta askerlerini karşılayan . Prigojin'in, "Burada verdiğiniz eğitimle dünyanın en iyi ikinci ordusu olacaksınız" dediği anlar kayda alınmıştı.

PUTİN'İN SOĞUK İNTİKAM PLANI

Wagner liderinin kriz sonrası ilk defa kameralar önüne geçmesinin yankıları sürerken CIA'den dikkat çeken bir açıklama geldi. CIA Başkanı William Burns, Prigojin'in isyanın Putin’in inşa ettiği iktidar sistemindeki önemli zayıflıkları sergilediğini belirtti. Aspen Güvenlik Forumu’nda konuşan CIA Başkanı, Rus liderin hâlâ Prigojin’den intikam almak isteyebileceğini vurguladı.

“Şu anda gördüğümüz çok karmaşık bir dans” ifadelerini kullanan Burns, Putin’in Progojin ile ilgili ne yapacağını düşünürken, zaman kazanmaya çalıştığını söyledi.

Putin’in intikam almak için beklemeyi tercih edebileceğini de ifade eden Burns, “Putin genel olarak intikamın soğuk yenen bir yemek olduğunu düşünen biri. Benim deneyimime göre Putin tam bir intikam havarisi ve Prigojin daha fazla cezadan kurtulabilirse şaşırırım” dedi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...