Tgrt Haber

CIA'in internet sitesinde yeni PKK tanımı

27 Ocak 2018 19:09
CIA'in internet sitesinde yeni PKK tanımı

Amerikan istihbarat örgütü CIA güncellediği terör örgütleri listesinde PKK ile alakalı kısımda revizyona giderek PYD'yi terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olarak ilan etti.

ABD'nin kelime oyunlarıyla silah yardımlarını sürdürdüğü terör örgütü PYD ile sıcak bir gelişme yaşandı. Terör örgütleri listesini güncelleyen Amerikan İstihbarat örgütü CIA, terör örgütü PKK ile PYD'yi birbirleriyle bağlantılı olarak revize etti.

10 gün önce CIA'nın internet sitesinde yer alan "World Factbook" sayfasında, "Terörizm" başlıklı yeni bir bölüm eklendi. Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti oluşturmak için PKK/PYD'li teröristleri silahlandıran ABD, terör örgütüyle ilgili açıklama kısmına PYD'nin de terör örgütü olduğunun altını çizdi.

PKK'nın amacının Suriye'nin kuzeyini kapsayan bağımsız bir devlet olduğu belirtilen metinde şu ifadelere yer veriliyor:

Bu listeye göre "İllegal terör örgütü" gruplar arasında artık PYD de yer alıyor. Dış merkezli terörist grup olarak ise tam 10 örgütün adı veriliyor; "Kurdistan Workers Party (PKK) (Kongra-Gel)" 6'ıncı sırada. PKK'nın amacının, Suriye'nin kuzeyini kapsayan "Kürdistan"ı kurmak olduğu belirtilip, şöyle deniliyor:"Faaliyet alanı; Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu, Suriye'nin kuzeyi olarak bilinen bölgede DEAŞ'a karşı karşı operasyonlar... PYD'yi yöneten Salih Müslim PKK'nın Suriye kanadının lideri... Suriye'nin içindeki savaşçıların çoğunluğu; Suriye Kürtleriyle birlikte İran, Türkiye ve Irak'taki Kürtler"

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...