Tgrt Haber

Cihangiri, 'Başbakanın ziyareti dönüm noktasıdır'

05 Mart 2016 12:38
Cihangiri, 'Başbakanın ziyareti dönüm noktasıdır'

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede, 'Sayın Başbakanın ziyareti dönüm noktasıdır. Bu ziyaret sayesinde ikili ilişkilerin yeni bir döneme girmesini umut ediyoruz' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahran’daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cihangiri, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve heyetinin ziyaretinden memnun olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, “Sayın Başbakanın ziyareti dönüm noktasıdır. Bu ziyaret sayesinde ikili ilişkilerin yeni bir döneme girmesini umut ediyoruz. komşu olan İran ve Türkiye önemli tarihi değerlere sahip. İki komşu ülke AK Parti iktidarı döneminde ilişkileri çok derinleşti ve genişledi. İki ülke arasındaki üst düzey yetkililerin fikir alışverişi ve istişareleri siyasi ve diğer konularda ilişkilerin genişlemesini sağladı. Bizim bulunduğumuz bölge karmaşık sorunlarla karşı karşıyadır. Maalesef terörist gruplar bölgemizin güvenliğini etkiliyor. İki ülkenin ortak çıkarları bölgede barışı getirmesidir. Baş başa ve heyetler arası görüşmede güzel fikir alışverişi yaptık. Bölgesel ve küresel konularda güzel karşılıklı anlayışa vardık. Tüm alanlarda ortak görüşümüz var ancakgörüş farklılığımızın olduğu konularda iş birliği yaparak sorunun çözülmesi gerektiği hususunu ele aldık. İkili ilişkiler özellikle, bazı konular üzerinde konuştuk ve olumlu sonuçlara vardık. Doğalgaz, petrol, enerji, ulaştırma, gümrük, bankacılık turizm konular bakanlarımız arasında görüşüldü ve güzel sonuçlara vardık. Türkiye İranlıların turizm olarak seçtiği önemli bölgelerdendir. Bunların devam etmesi için Türk turistlerin de İran’a gelmesini ve Türk iş adamlarının İran’da yatırım yapmasını umuyoruz. 30 milyar dolarlık hedefe karar vermiştik. Gelecek 1 ay içinde KEK toplantısının yapılması konusunda anlaştık. Tüm sorunları birebir inleyip çözülmesi konusunda da anlaştık. Koyduğumuz hedefe ulaşmak için çaba göstereceğiz” dedi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...