Tgrt Haber

Çin-Japonya vize misillemesi son buldu: Yasaklar kaldırdı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Ocak 2023 21:27 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 22:02
Çin-Japonya vize misillemesi son buldu: Yasaklar kaldırdı

Çin'de kovid vakalarının artmasıyla Japonya'nın gelen yolculara getirdiği kısıtlama kararına karşı alınan vize yasağı son buldu. Çin, Japon vatandaşlarına vize verme işlemlerine yeniden başlatıldığını duyurdu.

Çin'de uzun bir aradan sonra koronavirüs vakalarının artması nedeniyle kısıtlama uygulayan Japonya​'ya rest çekerek 10 Ocak'ta vize kısıtlaması getiren Çin, geri adım attı. Japonya vatandaşlarına vize verme işlemlerinin yeniden başladığını duyuran Çin, karar değişikliğini nedeni hakkında bilgi verilmedi.

Söz konusu vize kararındaki değişiklik, Japonya'nın Pekin Büyükelçiliğinin 27 Ocak'ta Covid-19​ nedeniyle kısıtlama getirdiği vize hizmetlerinin yeniden normal akışına döneceğini açıklaması sonra yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Çinin 8 Ocak'ta sınırlarını yeniden açmasının artından artış gösteren Covid-19 vakaları nedeniyle aralarında Japonya'nın da bulunduğu çok sayıda ülke Çin'den gelen yolculara kısıtlama getirme kararı almıştı. Japonya, Çin'den gelen yolculara test zorunluluğu getirmiş ve bazı şehirlere uçuşları askıya almıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...