Tgrt Haber

Çin mutfağının yeni gözdesi; Tavada taş kızartma 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Haziran 2023 18:58 - Güncelleme : 25 Haziran 2023 23:52

Farklı damak tatlarıyla sık sık gündeme gelen Çin, son günlerde moda olan yemeğiyle bu kez çığır açacak. Sokakta saç üzerinde yapılan yeni yemeğin ana ürünü taşlar olurken üzerine ise kırmızı biber ve sarımsak sosu gibi karışımlar ekleniyor. Satıcıların müşterilerinden en çok aldığı soru ise, "Yemekten sonra taşları iade etmem gerekiyor mu?" sorusu oluyor. 

Temel malzemesi taş olan Çin mutfağının yeni gözdesi 'tavada taş kızartma' neredeyse her köşe başındaki seyyar satıcılarda satılmaya başlandı. 

TAŞA BAHARATLAR EŞLİK EDİYOR 

Ülkenin doğusundaki Hubei eyaletinde ortaya çıkan ve büyük bir tavaya yerleştirilen çakıl taşlarının üzerlerine boca edilen biber​ ve sarımsak sosu gibi karışımlarla pişirilen yemek, taşın üstündeki baharatların emilmesiyle tüketiliyor.  

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU 

Ülkedeki çok sayıda sosyal medya fenameninin hesaplarında paylaşmasıyla bir anda dünyada ses getiren yeni yemek modası, şeflerin yemeği nasıl yaptıklarını anlattıkları videolarla daha da tanındı.  

Çin mutfağının yeni gözdesi; Tavada taş kızartma 

Aromalı taşlar avuç içi büyüklüğünde kutularda ve 2,30 dolar satılıyor ve bu yemeği tadanların çoğunun aynı soruyu sordukları görülüyor. Müşterilerden, "Yedikten sonra taşları size geri vermemiz mi gerekiyor" sorusunu aldıklarını söyleyen esnaflar cevap olarak ise, "Evinize hatıra olarak götürün" diyor. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem26 Haziran 2023 05:11

Bunlar insan değil. Her haltı yerler

Sonraki Haber Yükleniyor...