Tgrt Haber

Çin yönetimi Doğu Türkistan'da namazı yasakladı

11 Aralık 2014 17:39
Çin yönetimi Doğu Türkistan'da namazı yasakladı

Müslümanlara yoğun baskı uygulayan Çin yönetimi Urumçi'de kamu alanlarında peçe ve cübbe giyilmesi yasaklanıyor. Ayrıca resmi kurumlar, okul ve iş yerlerinde 1 Ocak’tan itibaren Müslümanların namaz kılmaları da yasaklanacak.

Yerel resmi haber portalı Tienşan'ın haberine göre, Urumçi 15'inci Daimi Halk Komitesi toplantısında "Kamuya açık alanlarda yüzü örten peçe ve cübbe giyilmesinin yasaklanması"na ilişkin düzenleme kabul edildi. Yasağın daha sonra eyalet genelinde yapılacak Sincan Uygur Özerk Bölgesi Daimi Halk Komitesi toplantısında sunulacağı ve burada da onaylandıktan sonra uygulamaya gireceği aktarıldı. Peçe ve cübbe yasağının içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken, Sincan Uygur Özerk Bölgesi 15'inci Daimi Halk Kongresi'nin ocak ayında yapılacağı açıklandı. Pekin yönetimi son dönemde ülke genelinde "terörle mücadele" adı altında önlemlerini artırıyor. Bu önlemlerin bölgede genel olarak gerilimi daha da artırdığı ifade ediliyor. Bölgede uluslararası gözlemci kuruluş ve yabancı gazeteciler "güvenlik gerekçeleri" öne sürülerek bağımsız çalışmalarda bulunamıyor.  Çin hükümeti, Doğu Türkistan Bölgesi başta olmak üzere ülkenin bazı yerlerinde gerçekleşen patlama ve bıçaklı saldırı gibi olayları doğrudan "radikal gruplarla" ilişkilendirirken, olayları resmi medya ile kamuoyuna duyuruyor ve konuyla ilgili net bilgi vermiyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...