Tgrt Haber

Çin'de doğal gaz patlaması! 16 kişi yaşamını yitirdi

08 Ocak 2022 14:55
Çin'de doğal gaz patlaması! 16 kişi yaşamını yitirdi

Çin'in güneybatısındaki Wulong bölgesinde kamuya ait bir binanın yemekhanesinde patlama oldu. Patlama sonucu en az 16 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

3 asemptomatik koronavirüs vakasından sonra 1,1 milyon nüfuslu Yuzhou şehrini karantinaya alan Çin’de bu kez farklı bir olay meydana geldi. Çin'in güneybatısındaki Wulong bölgesinde kamuya ait bir binanın yemekhanesinde büyük bir patlama meydana geldi.

Patlama sonucunda en az 16 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yetkililer, Çongçing kentinde öğle saatlerinde gaz sızıntısı nedeniyle yaşanan olayın ardından binanın çöktüğünü belirtti. Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, patlamanın ardından olay yerine 600 personel ve 50 araç sevk etti. Kurtarma görevlileri binanın enkazında gece boyunca arama kurtarma faaliyeti yürüttü.

26 KİŞİ KURTARILDI

Patlamada 16 kişi hayatını kaybederken, 10'u yaralı 26 kişi kurtarıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan birinin durumunun ise kritik olduğu kaydedildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...