Tgrt Haber

Çin’de kırmızı alarm: Açık havadaki iş faaliyetleri durduruldu

21 Ağustos 2022 21:22 - Güncelleme : 22 Ağustos 2022 00:07
Çin’de kırmızı alarm: Açık havadaki iş faaliyetleri durduruldu

Çin'in kuzey, doğu ve iç kesimlerinde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle ülkede kırmızı alarm verildi. Yetkililer ülkede açık havadaki iş faaliyetlerinin durdurması ve yangın koruma tedbirlerine hassasiyet gösterilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Dünyanın birçok bölgesinde etkili olan sıcak hava dalgasıÇin​'i de kavurdu. Ülkenin kuzey, doğu ve iç kesimlerinde etkisi oldukça hissedilen sıcak hava dalgası nedeniyle Çin Ulusal Meteoroloji​ Merkezi'nde uyarılar peş peşe geldi. 

Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji'nin yayımladığı "kırmızı uyarının" devam ettiği belirtilirken yetkililer ülkede açık havadaki iş faaliyetleriinin durdurulması ve yangın koruma tedbirlerine hassasiyet gösterilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

"Kırmızı" uyarı, Çin'in 4 dereceli sıcak hava uyarı sisteminde en yüksek seviyeyi temsil ediyor. Uyarılar, yüksekten düşüğe "kırmızı", "turuncu", "sarı" ve "mavi" şeklinde sıralanıyor.

ALARM 12 AĞUSTOS'TAN BU YANA DEVREDE

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, subtropikal yüksek basınçtan kaynaklanan sıcak hava dalgası nedeniyle 12 Ağustos'ta bu yılın ilk "kırmızı uyarısını" yayımlamıştı.

Doğu ve kuzey kesimlerinde son 60 yılın en yüksek sıcaklık değerlerinin kaydedildiği sıcak hava dalgası nedeniyle Yangzı Nehri'nde son 157 yılın en düşük su seviyesi ölçülmüştü.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...