Tgrt Haber

Çin’de sel ve heyelan felaketi: 2 bini aşkın ev yıkıldı, çok sayıda ölü var!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Haziran 2024 17:58 - Güncelleme : 21 Haziran 2024 17:59

Çin'in güneyinde meydana gelen sel ve heyelan faciasında 47 ölü olduğu öğrenildi. 2 bin 247 evin yıkıldığı, yaklaşık 356 kilometrelik yolda, köprülerde ve tarım arazilerinde büyük hasar meydana geldi…

Çin'in güneyindeki Guangdong​ eyaletinde etkili olan sel​ ve heyelanlar nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Çin'in Guangdong​ eyaletinde pazar gününden bu yana etkisini gösteren şiddetli yağışların yol açtığı sel​ ve heyelanlar hayatı durma noktasına getirdi.

47 ÖLÜ VAR!

Meizhou şehrindeki sel​ ve heyelanlarda 47 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Can kayıplarının 38'inin Pingyuan'da, 9'unun Meixian ve Jiaoling'te kayda geçtiği aktarıldı. Felakette toplam 2 bin 247 evin yıkıldığı, yaklaşık 356 kilometrelik yolda, köprülerde ve tarım arazilerinde büyük hasar meydana geldiği aktarıldı. Ekonomik kaybın toplam 5.85 milyar yuan (yaklaşık 822 milyon ABD doları) olduğu olduğu ifade edildi.

Çin’de sel ve heyelan felaketi: 2 bini aşkın ev yıkıldı, çok sayıda ölü var! - 1. Resim

KURTARMA VE YARDIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ulusal Meteoroloji Merkezi, güneydeki birçok bölge ve kuzeydeki birkaç nokta için uyarı verdi. Çin'in orta kesimindeki Henan, Anhui ve Hubei eyaletlerinin yanı sıra kıyıdaki Jiangsu eyaleti ve güneydeki Guizhou eyaletinde de dolu ve şiddetli fırtına bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...