Tgrt Haber

Çin'den ABD ve İsrail'e net uyarı: Olası müdahale karşısında İran'ın yanındayız

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 00:09 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 00:40
Çin'den ABD ve İsrail'e net uyarı: Olası müdahale karşısında İran'ın yanındayız

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdiği için ABD'nin hedefi haline gelen İran'a Çin'den destek geldi. İsrail ve ABD'yi uyaran Çin, olası bir müdahale karşısında İran'ın yanında olacaklarını duyurdu.

Hamas​'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, Gazze​'ye 20 gündür bomba yağdırıyor. 

Gazze'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 913’ü çocuk ve 1709’u kadın, 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

İsrail'in saldırılarına başından beri karşı çıktığı için ABD'nin hedefi haline gelen İran'a ise Çin​'den destek geldi.

ÇİN DESTEĞİNİ RESMEN AÇIKLADI

Yapılan açıklamada "Toprak bütünlüğünü ve ulusal onurunu koruma konusunda İran'ı sıkı bir şekilde destekliyoruz. İran'a dışardan yapılacak bir müdahaleye şiddetli şekilde karşı çıkacak ve İran'ın yanında olacağız" ifadeleri kullanıldı.

İRAN: ABD ATEŞTEN KURTULAMAYACAK

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların bölgeye yayılmasını istemediklerini ancak Gazze'ye saldırılarının devam etmesi halinde İsrail'e açık destek veren ABD'nin de "ateşten kurtulamayacağını" söylemişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...