Tgrt Haber

Çin'i kızdıracak adım: ABD 'ölümcül' Tomahawk'ları Japonya'ya gönderiyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: eurasiantimes.com
19 Kasım 2023 10:13 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 12:37

İsrail ve Ukrayna'ya askeri alanda büyük yardımlar yapan ABD, 2,35 milyar dolarlık bir anlaşmayla Japonya'ya 'ölümcül' olarak isimlendirilen 400 Tomahawk füzesinin satışını onayladı. Japonya, savunma sanayide yeni yatırımlar yaparak Çin tehdidini ortadan kaldırmak istiyor.

Rusya karşısında Ukrayna’ya ve Orta Doğu’da İsrail’e silah yardımı yapan ABD, Çin’e karşı Japonya’yı kullanarak tansiyonu yükseltiyor. ABD, 2,35 milyar dolarlık bir anlaşmayla Japonya'ya 400 Tomahawk füzesinin potansiyel satışını onayladı. Japonya savunma bakanı Minoru Kihara, 4 Ekim'de Tokyo'nun planlanandan önce 2025 yılında Tomahawk seyir füzeleri almaya başlayacağını duyurdu.

Pentagon, yardım paketinde 400 Tomahawk füzesi, 14 Taktik Tomahawk Silah Kontrol Sistemi, yazılım, destek ekipmanı, yedek parçalar ve teknik desteğin olacağını belirtti.

Japonya Çin tehdidine karşı savunma sanayi alanında ABD’nin kapısını çalmıştı. Geçen ay savunma şefi olarak atanmasından bu yana ilk kez ABD'de bulunan Japonya savunma bakanı Minoru Kihara, ittifakın yakın işbirliğiyle güçlendirileceğini söyledi.

Çin'i kızdıracak adım: ABD 'ölümcül' Tomahawk'ları Japonya'ya gönderiyor

ESKİ VARYANTLAR DEĞİŞECEK

Savunmada daha hızlı hareket etmek isteyen Tokyo'nun, füze birimlerinin yarısını eski bir varyantla (Blok IV) değiştirerek silah alımına planlanandan bir yıl önce başlamayı seçtiği bildirildi.

Japonya geçtiğimiz Aralık ayında, Çin ve Kuzey Kore'yi caydırmak amacıyla tarihi bir savunma yapılanmasının bir parçası olarak, deniz muhripleri için ABD yapımı Tomahawk füzeleri tedarik etmek üzere 2 milyar ABD dolarından fazla para ayırdığını duyurmuştu.

Block-V Tomahawk seyir füzesinin menzili 1.000 veya 1.600 kilometreden fazla… Japonya seyir füzelerini savunma için yeterli görüyor.

Kaynak: eurasiantimes.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...