Tgrt Haber

Çin'i yeni bir salgın sardı: Okullar kapatıldı, hastaneler doldu taştı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: China Daily
24 Kasım 2023 13:40 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 13:54
Çin'i yeni bir salgın sardı: Okullar kapatıldı, hastaneler doldu taştı

Kovid-19'un çıkış noktası Çin'de yeni bir salgın paniği yaşanıyor. Zatürre benzeri bir salgın ülkeyi sardı. Okullar kapatıldı, hastanelerde ise yer kalmadı. 

Koronavirüsün çıkış noktası olarak bilinen Çin​, yeni salgınla karşı karşıya. Dünya çapında büyük ölümlere neden olan Covid-19'un ardından şimdi dezatürre​ benzeri bir salgın endişeye neden oldu. Çin'de yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformlarında ve yerel medyada yer alan fotoğraf ve videolarda ülkedeki hastanelerde yığılma olduğu ve çok sayıda çocuğun da hastanede perişan olduğu görülüyor.

Hızla yayılan fotoğraf ve videolarda, çocuklarının yanında endişeyle bekleyen aileler ve bekleme odalarındaki yoğunluk gözler önüne serildi. Çin'de yetkililer zatürre benzeri bir hastalığın yayıldığını söylerken, "Dikkatli olunması gerekiyor fakat paniğe gerek yok" dedi.

Çin'i yeni bir salgın sardı: Okullar kapatıldı, hastaneler doldu taştı

Koronavirüsü ilk tespit eden ProMed isimli küresel salgın hastalık izleme sistemi konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Pekin'deki ve diğer hastanelerdeki çocuk hastanelerinde büyük bir yoğunluk yaşandığı belirtildi. ProMed'e konuşan Bay W. isimli bir Pekinli, "Çok ama çok hasta var. Hastalar öksürmüyor ve belirti göstermiyor. Çok yüksek ateş var ve akciğerlerinde nodül oluşuyor" dedi.

''BU HASTALIK 2015'TEN BERİ YAYILIYORDU''

Ekim ayında China Daily isimli Çin merkezli medya kuruluşu çocuklarda solunum yolu rahatsızlığına sebep olan bir zatürre türünde artış görüldüğünü aktarmıştı. China Daily'e konuşan doktor Zhou Huixia, "Bu hastalık 2015'ten beri yayılıyordu ve 2019'da en yüksek seviyeye ulaştı. Fakat Covid-19 ile başlayan maske kullanımı ve sosyal mesafe ile bu sayı azaltıldı" dedi.

Çin'i yeni bir salgın sardı: Okullar kapatıldı, hastaneler doldu taştı

Öte yandan sosyal medyada ve uluslararası medyada yer alan haberlerde salgının özellikle okullarda patlak verdiği ve bazı öğretmenlerin de hastalandığı kaydedildi. Bazı okulların kapatıldığı belirtilirken salgının çıkış noktası ise henüz bilinmiyor.

ProMed tarafından yayınlanan bilgi notunda ise, "Teşhis edilemeyen bir solunum yolu rahatsızlığıyla ilgili salgına dair haberler geliyor. Salgının ne zaman başladığı belli değil ve bu kadar çok çocuğun bu kadar hızlı hasta olması olağandışı" denildi.

Kaynak: China Daily

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...