Tgrt Haber

Çinliler artık yakınlarını kendi imkanlarıyla sokakta yakıyorlar! Gidişat çok kötü

05 Ocak 2023 12:46 - Güncelleme : 05 Ocak 2023 14:19
Çinliler artık yakınlarını kendi imkanlarıyla sokakta yakıyorlar! Gidişat çok kötü

Sıfır-vaka politikasından vazgeçen Çin'de hastanelerin hastalarla, morgların cesetlerle dolmasının ardından insanlar kendi imkanlarıyla yakınlarını yakmaya başladılar. Sosyal medyada yayılan görüntülerde bir kişinin sokak ortasında düzenlenen törenle yakıldığı görüldü.

Çin​'in Wuhan​ kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19​ ülkede raydan çıktı. Sıfır-vaka politikasıyla beraber oldukça sert tedbirler uygulaya Çin, bu politikasından vazgeçer geçmez koronavirüs​ vakalarında aşırı bir artış gözlemlendi. Hastaneler, Covid-19 kapan kişilerle dolaup taşarken, sosyal medyada yayılan görüntülerde morglarda yer kalmadığı, cenaze araçlarının uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

Şangay'ın Huinan kasabasından gelen bir görüntü ise durumun ciddiyetini daha da ortaya koydu. Görüntülerde, bir ailenin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden üyesini, sokak ortasında yere serdikleri bir çarşaf üzerine yerleştirip yaktıkları görüldü. 

Çinliler artık yakınlarını kendi imkanlarıyla sokakta yakıyorlar! Gidişat çok kötü

KENDİ İMKANLARIYLA DEFNEDİYORLAR

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarda güpegündüz sokak ortasında ya da otoparkta tören düzenleyen Çinliler, Covid-19'dan hayatını kaybeden vatandaşlarını yakarak son yolculuğuna uğurladı. Birçok çaresiz vatandaşın da yakınlarını kendi kendilerine yaktıkları görüldü.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...