Tgrt Haber

Çöküşte olan Rus ekonomisinde Peskov'un kızı gelirini katladı! Şirket gelirini 70 kat artırdı

31 Mart 2023 11:08 - Güncelleme : 31 Mart 2023 11:34
Çöküşte olan Rus ekonomisinde Peskov'un kızı gelirini katladı! Şirket gelirini 70 kat artırdı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un kızı Elizaveta Peskova ortağı olduğu Centrum Moscow isimli şirket son bir yılda gelirini onlarca kat artırdı. Rus ekonomisi, Ukrayna'nın işgalinin ardından kötüye giderken Peskov'un kızının gelir artışı dikkat çekti.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayanUkrayna​'nın işgalinin ardından Rus ekonomisi çöküşe geçti. Putin, ekonomik çöküşü reddetse de ABD medyasından Wall Street Journal (WSJ), Rusya'nın kısa vadede gösterdiği dirence rağmen uzun vadede tablonun iç karartıcı olduğunu, Kremlin'in bu yüzden giderek Çin​'e yaklaştığını yazdı.

Rus rublesi kasımdan bu yana yüzde 20 değer kaybederken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un kızı Elizaveta Peskova ortağı olduğu Centrum Moscow isimli şirket bir yıl içinde gelirini onlarca kat artırdı. Rus basınında yer alan haberlere göre, etkinlik işleri yapan şirket 2022'de bir önceki yıla göre 70 kat fazla gelir elde etti.

2021 yılında 24 bin 614 dolar gelir elde eden şirketin, 2022'de gelirini 1 milyon 770 bin dolara yükselttiği tespit edildi.

2021 ÖNCESİNDE ŞİRKET PASİF DURUMDAYDI

Geçen yıl St. Petersburg Uluslararası Ekonomi​ Forumu'nda "Made in Russia" isimli sergiyi organize eden şirketin müşterileri arasında Rusya Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Rusya Tarım Bakanlığı ve Rusya Balıkçılar Federasyonu'nun da aralarında olduğu birçok kamu kurumu bulunuyor.

Peskova'nın yüzde 30 hissesine sahip olduğu şirket fuar ve sergi alanlarının tasarımını yapıyor. 2004'te kurulan şirket 2021 öncesinde pasif durumdaydı ve gelir bildirimi yapmıyordu.

Çöküşte olan Rus ekonomisinde Peskov'un kızı gelirini katladı! Şirket gelirini 70 kat artırdı

ABD VE AB YAPTIRIM LİSTESİNE ALMIŞTI

ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna savaşının başlamasının ardından geçen yıl martta Dmitri Peskov ve kızı Elizaveta Peskova'yı yaptırım listesine eklemişti. ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında ailesinin lüks yaşam tarzının Peskov'un maaşıyla örtüşmediği ifade edilmişti.

Benzer şekilde Peskov ve kızı, Avrupa Birliği'nin yaptırım listesine de alınmıştı. Peskova bunun üzerine farklı kültürleri tanımak için seyahat etmeyi sevmesi nedeniyle karardan üzüntü duyduğunu söylemişti.

Elizaveta Peskova, Ukrayna savaşının başladığı saatlerde Instagram hesabından "savaşa hayır" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yapmış, kısa süre önce bu paylaşımını kaldırmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...