Tgrt Haber

Corona kabusu yayılmaya devam ediyor

06 May 2014 20:22
Corona kabusu yayılmaya devam ediyor

Ürdün'de, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) değişik bir türü olan corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısının 4'e yükseldiği bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Amman'daki Ürdün Üniversitesi Hastanesi'nde çalışan bir görevli virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama yapılmadı. Ürdün'de 2012 yılından bu yana 8 kişi corona virüsüne yakalanmış, bunlardan 3'ü hayatını kaybetmişti. SARS'ın değişik bir türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edilmişti. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik tedavisi bulunmuyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...