Tgrt Haber

Kabil'de cuma namazı çıkışı bombalı saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti

23 Eylül 2022 16:17 - Güncelleme : 23 Eylül 2022 16:53

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 'Yeşil Bölge' olarak adlandırılan yerdeki camide, cuma namazı sonrası bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenildi.

Taliban​'ın yönetimindeki Afganistan​'da kaos iklimi devam ediyor. Ülkedeki bombalı saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Ülkenin başkenti Kabil​'deki Vezir Ekber Han Cami'sinin önünde cuma namaz çıkışında bombalı saldırı​ gerçekleştirildi.

SİVİL KAYIPLAR VAR

Taliban yönetiminin Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Halid Zadran, basına yaptığı açıklamada, Vezir Ekber Han Cami önünde cuma namazı çıkışı sırasında bombalı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Zadran, saldırıda sivillerden can kaybının da bulunduğunu belirtti.

Öte yandan Kabil'deki Emergency Hastanesinden yapılan açıklamada, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği, yaralanan 10 kişinin ise hastaneye getirildiği kaydedildi.

SALDIRIYI ÜSTLENEN YOK

Caminin çevresindeki caddeler trafiğe kapatıldı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. İçişleri Bakanı Sözcüsü Abdul Nafi Takor, polis ekiplerinin olay yerinde soruşturmasının devam ettiğini bildirdi.

İki gün önce de başkent Kabil'in Dehmezeng bölgesinde bir restoran yakınında düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...