Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü

20 Şubat 2023 12:31 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 12:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı Esenboğa Havalimanı'ndaki Şeref Salonu'nda kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ı Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu’nda kabul etti. Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​ ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de yer aldı.

Göreve başladığından bu yana Türkiye’ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Blinken iki gün süren Türkiye​ ziyaretinin birinci gününde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü

Blinken, bugün Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD-Türkiye ilişkilerinde son gelişmelerin ele alındığını aktardı.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışı ve modernizasyonu konusunda desteklediğini söylerken Çavuşoğlu, yönetimin bu konuda Kongre'ye resmi bildirim yapmasını arzu ettiklerini açıkladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...