Tgrt Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya geldi

16 Kasım 2022 07:57 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 08:43

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ndeki temasları kapsamında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

Dünyanın gözü Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’nde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılım sağladığı kritik zirvede Erdoğan peş peşe görüşmeler gerçekleştirdi. ABD Başkanı Biden ile görüşen Erdoğan bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. ABD Başkanı Biden , Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten Biden, İsveç’in NATO üyeliği sürecinde Türkiye’nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti.

MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransız lider  Macron ile bir araya geldi. Erdoğan, Fransız lidere, tahıl koridorunun yoğun çabalarla yeniden işlemeye başladığını, mutabakatın devamı için AB'nin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

İTALYA BAŞBAKANI MELONİ İLE İLK TEMAS

Bu görüşmelerin ardından Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi​'nde İtalya Başbakanı Meloni ile bir araya geldi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yer aldı.

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ’U KABUL ETTİ

G20 Liderler Zirvesi’nin ikinci gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz bir araya geldi.  Erdoğan ve Scholz, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü. Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de yer aldı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya geldi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...