Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılıyor! Cumhurbaşkanlığına Fuat Oktay vekalet edecek

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
13 Kasım 2022 09:37 - Güncelleme : 13 Kasım 2022 09:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi’ne katılıyor! Cumhurbaşkanlığına Fuat Oktay vekalet edecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’nın ev sahipliğinde Bali’de düzenlenecek olan 17’nci G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan’ın ziyareti sırasında Cumhurbaşkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay vekalet edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15-16 Kasım 2022 tarihlerinde Bali’de düzenlenecek olan 17’inci G20​ Liderler Zirvesi’ne katılma üzere Endonezya​ Cumhuriyeti’ne gidiyor. Dünyanın yakından takip edeceği görüşmede Erdoğan bir dizi temaslarda bulunacak. Erdoğan, ayrıca zirve öncesinde 14 Kasım Pazartesi günü Bali​'de ev sahibi Endonezya'nın Cumhurbaşkanı Joko Widodo​ ile kapsamlı ikili görüşme yapacak.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Zirve Birlikte Toparlanma, Daha Güçlü Toparlanma” ana teması altında icra edilecek. G20 liderleri bu kapsamda, “Gıda ve Enerji Güvenliği,” “Sağlık” ve “Dijital Dönüşüm” başlıklı üç oturumda fikir teatisinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve marjında çeşitli ülke liderleriyle temaslar gerçekleştirecek ve ayrıca, zirve öncesinde 14 Kasım Pazartesi günü Bali’de ev sahibi Endonezya’nın Cumhurbaşkanı Joko Widodo’yla kapsamlı ikili görüşme yapacak. Görüşmede, Türkiye ve Endonezya arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacak." denildi.

FUAT OKTAY CUMHURBAŞKANLIĞINA VEKALET EDECEK

Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın vekalet etmesine dair tezkere, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tezkereye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13-16 Kasım'da Endonezya Cumhuriyeti'ne ziyarette bulunacağından dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay vekalet edecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...