Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis ile tartıştı' iddialarına cevap verdi: Böyle bir seviyeye inmem

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2022 13:52 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 17:48

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı için gittiği Hz. Ali Camii çıkışı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesine değinen Erdoğan, "Putin ile Asya Platformu'nda görüşeceğim" dedi. Prag'daki Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'nda Miçotakis ile tartışma yaşadıklarını iddialarına ilişkin Erdoğan, "Bir defa protokolü bilmeyen bir adam. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı böyle seviyeye inmez" ifadeleri ile cevap verdi.

Yurt içinde yurt dışında yoğun diplomasi trafiğini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Cami'nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Putin​ ile yaptığı görüşmeyi hatırlatan Erdoğan, "Arabuluculuğumuz için teşekkür etti. Asya platformuyla ilgili bir buluşma söz konusu. Putin ile de buluşup gerek ikili görüşmeler, gerek Ukrayna​ konusunu görüşme fırsatımız olur. bir mutabakatımız oldu" dedi. Erdoğan Prag​'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis​'in diplomasi nezaketini hiçe sayan tavırlarını da anlattı.

MİÇOTAKİS İLE TARTIŞTI İDDİALARI

Çekya'nın başkenti Prag'daki Avrupa Siyasi Topluluğu Toplantısı'nda yaptığı görüşmelere değinen Erdoğan, Yunan basınında çıkan 'Miçotakis ile Erdoğan tartıştı' iddialarına açıklık getirdi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1578337608710635522

"BEN ÖYLE SEVİYEYE İNMEM"

Erdoğan söz konusu iddiayı soran gazeteciye 'Bende böyle bir yüz görüyor musun' derken "Bir defa protokolü bilmeyen bir adam. Kendisinin orada konuşması programda olmamasına rağmen açıklama yaptı. Ben konuşmamı yaptıktan sonra masama geçtim. O da kimden nasıl izin aldı bilmiyorum bana cevap yetiştirmeye kalktı. Onun cevabına ben cevap mı vereyim. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı böyle seviyeye inmez. Onun orada birkaç kelamını dinleyerek onunla yetindim. Doğru dürüst onu da kimse alkışlamadı” ifadelerini kullandı.  

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis ile tartıştı' iddialarına cevap verdi: Böyle bir seviyeye inmem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ile F-16 görüşmelerine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı;

ABD İLE F-16 GÖRÜŞMELERİ

Ben böyle bir alternatiften bahsetmedim. Dünyada bunun da alternatifleri var. Bu konuyla ilgili biz nasıl patriotlarla ilgili ihtiyaçlarımız karşılanmazsa S-400'leri aldıysak F-16 konusunda da ABD ihtiyacımızı gidermezse dünyada bu ihtiyacımızı giderecek çok ülke var."

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...