Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarınca geri adım attı: ABD'li Blinken'in 'Yahudiliği' üç gün sürdü

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2023 21:46 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 23:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarınca geri adım attı: ABD'li Blinken'in 'Yahudiliği' üç gün sürdü

İsrail'i 12 Ekim'de ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in "Bir Yahudi olarak da buradayım" sözleri büyük tartışmaya yol açmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan' "Bu nasıl bir yaklaşım? Karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın" sözleriyle Blinken'e tepki gösterdi. Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın benzeri bir tepki göstermesi sonrası geri adım atarak, "İnsan olarak geldim" dedi.

Hamas​'ın gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonu sonrası 12 Ekim'de İsrail'e ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​'in "Bir Yahudi olarak da buradayım" sözleri büyük infial uyandırmıştı.

Blinken'in açıklamasına ise en sert tepkiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ göstermişti.

Blinken'e 'Bu nasıl bir politikacı?' sözleriyle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'e, Dışişleri Bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum' diyor. Bunu söylediğin zaman sana karşındakiler de 'Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum' derse ne diyeceksin? Bak biz 'Yahudi, öbür tarafta Türk, öbür tarafta şu, bu' demiyoruz. Karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın" ifadelerini kullandı.

SİSİ'DEN BLİNKEN'E SOĞUK DUŞ

Yaşananlardan sonra bugün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşen Blinken,

Blinken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisinden sonra bugün de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesinde benzer bir tepkiyle karşılaştı

Mısır Cumhurbaşkanı, Blinken'ın yüzüne, "Burada bir Yahudi olarak bulunduğunu söylemiştin. Ben Mısır'da Yahudilerle birlikte büyüyen bir Mısırlıyım. Yahudiler burada hiçbir zaman herhangi bir baskıya maruz kalmadılar ve bölgemizde Yahudilerin hedef alınması hiçbir zaman yaşanmadı" ifadelerini kullandı.

BLİNKEN 3 GÜNDE GERİ ADIM ATTI

Blinken, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada "Buraya bir insan olarak geldim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarınca geri adım attı: ABD'li Blinken'in 'Yahudiliği' üç gün sürdü

'SİVİLLER İÇİN ÖNLEM ALINMALI'

Mısır'da gazetecilere 9 gündür devam eden Filistin-İsrail çatışmaları hakkında açıklama yapan Blinken, "İsrail kendisini Hamas'ın saldırılarına karşı savunabilir. İsrail'in bunu nasıl yaptığı önemli. Sivillere zarar vermemek için önlem almaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...