Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin görüştü: Son gelişmeler ele alındı

07 Ekim 2022 11:30 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 11:58
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin görüştü: Son gelişmeler ele alındı

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonda görüştü. İki lider, görüşmede Türkiye-Rusya ilişkileri ve son gelişmeleri ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek hususların yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı​'ndaki son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Ukrayna​ meselesinin herkesin yararına olacak şekilde barışçıl bir çözüme kavuşturulması noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını yineledi.

RUSYA, UKRAYNA'NIN YÜZDE 15'İNİ İLHAK ETTİ

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de referandum düzenlendi. Sahte referandumdan Rusya'ya bağlanma kararı çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün Donetsk ve Luhansk sözde halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya bölgelerini Rusya’ya eklenmesi için dört anlaşma imzalayarak ilhakı açıkladı. Rusya, Kırım'dan sonra Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15'ini daha ilhak etmiş oldu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...