Tgrt Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü! 'Zaporijya Nükleer Santrali askerden arındırılsın' önerisini sundu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Eylül 2022 14:06 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 14:23
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü! 'Zaporijya Nükleer Santrali askerden arındırılsın' önerisini sundu

Son dakika haberi: Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takası sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü. Kritik telefon görüşmesinde Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki esir değişimini başarıyla sonuçlandırmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erdoğan telefon görüşmesinde ayrıca Zaporijya Nükleer Santrali'nin askerden arındırılması yönündeki önerisini yineledi.

Rusyaile Ukraynaarasındaki savaşın sona ermesi için yoğun diplomasi trafiği yürüten Türkiye​'yi tüm dünya liderleri çabaları büyük bir takdir ile karşılıyor. Daha önce tarafların Dışişleri Bakanlarını ilk kez Antalya'da bir araya getiren ve dünyanın yaşamış olduğu 'tahıl krizini' yine masada çözen Türkiye, bu sefer taraflar arasında esir takasını  gerçekleştirdi. 

215 ESİR TAKAS EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 200'den fazla savaş esiri mübadele edildi. Dünya manşetlerini süsleyen haber savaşta bir kez daha 'barış' umudunu yeşirtirken gerek Türkiye gerek ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısına dikkat çekildi.

ESİR TAKASI SONRASI İLK GÖRÜŞME

Yapılan esir takasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski'ye esir takasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. 

'SANTRAL ÇEVRESİ ASKERDEN ARINDIRILSIN' ÖNERİSİ 

Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracına yönelik mutabakatın işlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, benzer bir yaklaşımın Zaporijya Nükleer Santrali bağlamında da sergilenebileceğini, santralin çevresinde askerden arındırılmış bir bölgenin tesisi yönünde gerekli arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık teklifinin geçerli olduğunu dile getirdi.

Ukrayna'nın Rus kontrolü altındaki bazı bölgelerinde tek taraflı referandumlar düzenlenmesinin diplomatik sürecin canlandırılması çabalarını zora sokacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşın barışçıl müzakereler yoluyla çözümü için gereken her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...