Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İtalya’ya Gazze çağrısı: Kalıcı barış için destek verin

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Kasım 2023 15:34 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 15:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetini artıran ve insan hakları ihlallerini içeren saldırıları ile bölgede yaşanan insani kriz ele alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, İsrail'in Gazze​'ye yönelik şiddetini artıran ve insan hakları ihlallerini içeren saldırıları ile bölgede yaşanan insani kriz ele alındı.

“ATEŞKES VE KALICI BARIŞ SAĞLANMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Filistin​ topraklarına yönelen vahşetin giderek derinleştiğine, sivil ölümlerinin her geçen dakika arttığına dikkati çekerek savaş suçları işleyen İsrail'in uluslararası mahkemelerde cezalandırılması yönünde çalışacaklarını ve ateşkesin ve kalıcı barışın sağlanması için İtalya'dan destek beklediğini vurguladı.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de basına yaptığı açıklamada, Gazze'deki durumun dramatik olduğunu, İsrail'i sivil halkı vurmaması konusunda ikna etmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söylemişti. Başkent Roma'da katıldığı bir toplantıda Tajani, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları gece gündüz demeden devam ediyor.

"REHİNELER SERBEST BIRAKILSIN"

Filistinliler ile Hamas'ın birbirinden ayrılması gerektiğini dile getiren Tajani, şunları kaydetti:

"Sivil halka yardım için her şeyi yapmalıyız. Bizim tutumumuz açık. İtalya, Gazze halkına yardım etmek için Paris Zirvesi'ne katıldı. Buna son derece bağlıyız. Tüm diplomatik ilişkilerimizde bütün rehinelerin serbest bırakılması ve sivil halka yardım için çalışıyoruz. Umuyoruz ki hepsi hayattadır. Bu, aynı zamanda gerilimi düşürmeye de yardımcı olacaktır."

İSRAİL SİVİLLERİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 40. gününde devam ediyor. İsrail'in Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırılarında el-Ağa ailesinin evi bombardımanın hedefi oldu. Saldırı sonrası ev kullanılamaz hale gelirken çok sayıda ölü ve yaralının olduğu kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...