Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç restine NATO'dan cevap: Son düzlükte çökmemeli

24 Ocak 2023 11:26 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 11:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç restine NATO'dan cevap: Son düzlükte çökmemeli

İsveç'te gerçekleştirilen alçak eylem Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğinin desteklenmeyeceğini söyledi. Bu sözlerin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği de son düzlükte çökmemesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

İsveç​'te Türkiye​ Büyükelçiliği yakınlarında aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan​'ın, polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakarak gerçekleştirdiği alçak eylem dünyayı ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'in yakılma provokasyonuna tepki göstererek, İsveç'e "Türkiye Cumhuriyeti'nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO​ konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" restinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e restine NATO'dan cevap gecikmedi. Alman medya kuruluşu Die Welt'e konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'te yaşanan olayı kınadı. Fakat Stoltenberg, Erdoğan'ın İsveç'e rest çekmesini de eleştirdi. Stoltenberg, "İfade özgürlüğü İsveç'te ve diğer NATO üyesi ülkelerde önemli bir değer. Dolayısıyla bu uygunsuz eylemler otomatik olarak yasa dışı olamıyor" dedi.

''NATO ÜYELİKLERİ SON DÜZLÜKTE ÇÖKMEMELİ''

Stoltenberg, İsveç hükümetinin bu çirkin saldırıyı net bir şekilde kınadığını söylerken, "Ben Finlandiya ve İsveç'le yakın temas içerisindeyim, elbette müttefikimiz Türkiye ile de. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği de son düzlükte çökmemeli" ifadesini kullandı. Alman medyasına konuşan Stoltenberg'in, "İki ülkenin NATO üyeliği için henüz onay vermeyen Macaristan ve Türkiye'nin de parlamentolarında prosedürlerini hızlandırmasını rica ediyorum" dediği belirtildi.

KUR'AN-I KERİM PROVOKASYONU

Danimarkalı provokatör siyasetçi Rasmus Paludan büyükelçilik yakınına polis koruması eşliğinde gitti. Önce elinde Kur'an-ı Kerim'le açıklama yaptı. Ardından Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç restine NATO'dan cevap: Son düzlükte çökmemeli

Daha sonra da elindeki Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Paludan provokasyonunu gerçekleştirdiği anda etrafı polis tarafından koruma altına alınmıştı. Olay anında Paludan çevredeki bazı kişiler tarafından protesto edildi. Paludan skandal eylemin ardından yine polis eşliğinde gölde bekleyen tekneye binerek bölgeden uzaklaştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...