Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye 'F-16' resti dünya basınında

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 10:34 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 10:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye 'F-16' resti dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliği için ABD'ye çektiği 'F-16 resti' dünya basınında geniş yankı buldu. Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini ertelediğine dikkat çeken gazeteler, Erdoğan'ın üyelik için ABD'ye F-16 şartını yazdı.

Türkiye​ ile ABD​ arasındaki F-16 krizi hala gündemdeki yerini koruyor. Her defasında ABD'ye F-16 konusunda rest çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Macaristan ziyareti dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kez daha ABD'ye net mesajlar verdi.

ABD'nin İsveç​'in NATO​ üyeliğinin bir an önce kabul edilmesi için Türkiye'ye sürekli çağrıda bulunduğu biliniyor.

Erdoğan da en son yaptığı açıklamada, ABD'nin F-16 savaş uçakları konusunda sözünü tutması halinde TBMM'nin İsveç'in NATO'ya üyeliğine olumlu bakışının hızlanacağını söylemişti. Erdoğan'ın ABD'ye yaptığı bu 'F-16 resti' dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

'İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ 'F-16'LARA BAĞLI'

ABD merkezli Associated Press (AP), Erdoğan'ın bu mesajının ardından manşetine taşıdığı haberinde; Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğini ABD'nin F-16 satışlarını onaylaması ve Kanada'nın silah ambargosunu kaldırmasıyla ilişkilendirdiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye 'F-16' resti dünya basınında

"TÜRKİYE İSVEÇ'İ ERTELİYOR"

İngiltere merkezli Reuters ise ABD'nin F-16 tedarikini gerçekleştirmesini ve Kanada'nın ambargoları kaldırmasının ardından Türkiye'nin İsveç'le ilgili NATO üyeliği onay süreci hızlandıracağını yazdı. Türkiye'nin, Finlandiya'nın üyeliğine nisan ayında onay verdiği hatırlatılan yazıda, İsveç'i bekletilmeye devam edildiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye 'F-16' resti dünya basınında

"TÜRKİYE SÜRECİ ERTELİYOR"

Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğini, ABD'nin F-16'ları onaylamasına bağladığı yazan The Hill de Cumhurbaşkanı'nın geniş yankı bulan sözlerine yer verdi: ABD'nin F-16 meselesine ilişkin olumlu adımları ve Kanada'nın verdiği sözleri tutması, parlamentomuzun İsveç'in üyeliğine olumlu bakışını hızlandıracaktır.

Türkiye'nin, İsveç'in askeri ittifaka katılma girişimini henüz onaylamadığı ve süreci ertelediğine dikkat çekildi. İsveç'in ise Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarından sonra "temelden değişen" güvenlik ortamına yanıt olarak NATO'nun bir parçası olmayı istediği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...