Tgrt Haber

DAEŞ, korkunç saldırıda çocuk kullanmış

26 Mart 2016 12:35
DAEŞ, korkunç saldırıda çocuk kullanmış

Irak'ın başkenti Bağdat'ın yakınında stadyumda düzenlenen canlı bomba saldırısında ölü sayısı 65'e yükseldi. DAEŞ terör örgütünün korkunç saldırıda bu kez canlı bomba olarak bir erkek çocuk kullandığı ortaya çıktı.

Maç oynandığı sırada stadyuma yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 65'e yükseldi. Korkunç saldırıda 80 kişi de yaralandı.

CANLI BOMBA DAHA BİR ÇOCUK

DAEŞ terör örgütü tarafındna gerçekleşitirildiği belirtilen saldırıda örgüt bu kez canlı bomba olarak daha 15 -16 yaşlarında bir erkek çocuğu kullandığı ortaya çıktı. Söz konusu canlı bombanın kimliği DAEŞ üyesi Saifullah al-Ansari olarak açıklandı.

BOMBALI SALDIRISI DÜZENLENDİ

AFP'nin haberine göre, Bağdat'ın güneyindeki Asriye köyünde yerel futbol takımlarının maç bitiminde, kupa töreni sırasında taraftarların arasına karışan bir kişi bombalı saldırı düzenledi.

KEDNSİNİ HAVAYA UÇURDU

Ajansa konuşan bir polis ise "Kazananlara kupaları takdim ediliyordu. Kalabalığın arasındaki inithar bombacısı kendisini havaya uçurdu" dedi.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

Saldırıyı DAEŞ üstlendi. Terör örgütünden yapılan açıklamada saldırıda Şii Haşdi Şabi milislerinin hedef alındığı iddia edildi. Ancak yetkililer, yaralılardan sadece ikisinin Haşdi Şabi milisi olduğunu, ölenlerin sivil olduğunu açıkladı. Mezhep savaşları yüzünden büyük yaralar alan İskenderiye'ye bir dönem 'ölüm üçgeni' adı verilmişti. Öte yandan DAEŞ, Yemen'i de dün kana buladı. Ülkede Suudi liderliğindeki koalisyonun desteklediği Yemen güçlerine yönelik üç ayrı bombalı saldırıda 22 kişi öldü. Ölenlerin 10'ı sivil.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...