Tgrt Haber

Rusya'da darbe girişiminde bulunan Prigojin'in yeri belli oldu! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Haziran 2023 19:28 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 19:28
Rusya'da darbe girişiminde bulunan Prigojin'in yeri belli oldu! 

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’da darbe girişiminde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin’in Belarus’ta olduğunu açıkladı.

Belarus​ Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko​, arabuluculuğuyla sona eren Rus paralı asker grubu Wagner​'in darbe girişimi ve isyanı hakkında açıklamalarda bulundu. Lukaşenko, Wagner'in lideri Evgeny Prigojin​'in Belarus'a uçakla geldiğini belirtti ve "Evet, gerçekten, bugün Belarus'ta" dedi. 

"PUTİN'E 'ACALE ET' DEDİM" 

Geçtiğimiz cumartesi günü yerel saatle 10.00'da Rusya​'nın güneyinde artan kriz hakkında Putin ile telefonda görüştüğünü belirten Lukaşenko, "Anladığım kadarıyla en tehlikeli şey, durumun ne olduğu değil, nasıl gelişebileceği ve sonuçları. Ayrıca, isyanı sona erdirmek için alınan sert bir karar olduğunu da fark ettim. Putin'e acele etmemesini önerdim" ifadelerini kullandı.  

Prigojin ile iletişime geçilmesini önerdiğini aktaran Lukaşenko, Putin'in daha sonra kendisine Prigojin’in telefon aramalarına cevap vermeyeceğini söylediğini ifade ederek, bu nedenle Prigojin ile iletişim kurmak için telefon numaraları bulmaya çalıştığını söyledi.  

Yerel saatle 11.00'de Prigojin’e ulaştığını belirten Lukaşenko, Prigojin ile yaptığı telefon görüşmesinin ilk 30 dakikalık konuşmanın küfürlü bir şekilde gerçekleştiğini ifade ederek, "Tabii ki önceden özür diledi ve bu müstehcen sözlerle bana her şeyi anlatmaya başladı" dedi.   

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...