Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Wagner'in darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Putin'le görüştü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Haziran 2023 15:44 - Güncelleme : 24 Haziran 2023 17:16
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Wagner'in darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Putin'le görüştü

Son dakika... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus paralı asker grubu Wagner'in darbe girişimini bastırmaya çalışırken destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü ve desteğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus paralı asker grubu Wagner​'in darbe girişimiyle baş eden Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in liderinin silahlı ayaklanma başlatması konusu ele alındı.

Erdoğan'ın görüşmede, Rusya liderliğine desteğini ifade ettiği bildirildi. Rusya lideri Putin, Wagner isyanına karşı Erdoğan'ın tam desteğini aldığını söyledi.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Putin, silahlı isyan girişimiyle bağlantılı olarak ülkedeki durum hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonda bilgi verdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus liderliğinin adımlarına tam desteğini ifade etti” denildi.

''AKLISELİM HAREKET EDİLMELİ''

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da; görüşmede Rusya'da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı bildirildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede aklıselim ile hareket edilmesinin gerektiğinin öneminin altını çizdiği kaydedildi. Görüşmede Rusya'da yaşananlardan kimsenin vazife çıkarmaması gerektiği de vurgulandı.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Yaşananların en kısa sürede uhuletle ve suhuletle çözülmesi için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.'' ifadesini kullandığı belirtildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Putin ayrıca, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ve Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile de telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

RUSYA'DA NELER OLUYOR?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde kilit rol oynayan, son zamanlarda ise Kremlin ile sıklıkla çatışan Rus paralı asker grubu Wagner, Moskova'ya başkaldırdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski şefi olarak bilinen Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Rus ordusunun Wagner kampına füze saldırısı düzenleyerek çok sayıda askerini katlettiğini öne sürdü.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Wagner'in darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Putin'le görüştü

Prigojin, Rus ordusuna karşılık vermek için harekete geçtiklerini açıkladı ve hedefine iki kişiyi koydu. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'u suçlayan Prigojin, Kızıl Meydan'da asılmalarını isteyerek önlerine çıkanları da yok edeceklerini söyledi.

Moskova'ya ilerleyen Wagner grubu, Rostov şehrini kuşattı. Rus lider Putin, şehirlere girişleri çıkışları durdurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...