Tgrt Haber

Darısı bizim başımıza: 3 yıldır toplu ulaşıma tek kuruş ödemiyorlar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
22 Eylül 2023 10:35 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 10:42
Darısı bizim başımıza: 3 yıldır toplu ulaşıma tek kuruş ödemiyorlar

Batı Avrupa ülkelerinden Lüksemburg'da 3 yıl önce başlayan toplu taşımanın ücretsiz olduğu dönem halen devam ediyor. Ülkede bu durumdan hem vatandaşlar hem de turistler çok memnun.

Batı Avrupa ülkelerinden Lüksemburg​, vatandaşlar ve turistler 3 yıldır toplu taşımaya 5 kuruş dahi ödemiyor. Lüksemburg, toplu taşımanın tamamen ücretsiz olduğu dünyanın ilk ülkesi olarak da tarihe geçti. 1 Mart 2020'de başlatılan uygulama, sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

SADECE KİMLİK KARTI GÖSTERMELERİ YETERLİ

Yolcular, bilet almadan ve herhangi bir kimlik kartı göstererek ülkedeki tren, tramvay​ ve otobüslerden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Ücretsiz toplu taşıma uygulaması, 640 bin nüfuslu ülkede sadece vatandaşlar için değil, her yıl ülkeye giriş yapan milyonlarca turistleri de kapsıyor.

ÜLKEDE BİN KİŞİ BAŞINA 670 ARAÇ DÜŞÜYOR

Belçika, Almanya ve Fransa gibi komşu ülkelerden her gün Lüksemburg'a çalışmak için gidenler de uygulamadan faydalanıyor. Lüksemburg, AB içinde kişi başına düşen en yüksek araç sayısına sahip ülkelerden biri, 1000 kişi başına 670 araba düşüyor.

AMAÇ OTOMOBİL ALIŞKANLIĞINDA VAZGEÇİRMEK 

Lüksemburg hükümetinin ücretsiz toplu taşıma uygulamasının arka planında da halkı otomobil alışkanlığından vazgeçirmek var. Ülkede, sürücülerin araçlarını park ederek toplu taşımayı kullanmaları için ek park alanları da yapıldı.

Bazı uzmanlar, ülkede otomobil kültürünün hala yaygın olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...