Tgrt Haber

Dehşet verici! İsrail'in 'kıyamet sonrası' diyerek servis ettiği fotoğraf dünya gündemine oturdu

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2023 15:08 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 15:13
Dehşet verici! İsrail'in 'kıyamet sonrası' diyerek servis ettiği fotoğraf dünya gündemine oturdu

Hamas ile geçici ateşkesin sona ermesiyle Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başlayan İsrail'de bir televizyon muhabiri tarafından çekilen fotoğraf dünyanın gündemine oturdu. Fotoğrafta yüzlerce Filistinlinin bir alana toplandığı ve bazı Gazzelilerin İsrail askerinin kullandığı spot ışığı önünde bekletildiği görüldü.

Gazze​'de geçici ateşkesin son bulmasıyla saldırılarına yeniden başlayan İsrail, bölgeyi kan gölüne çevirmeye devam ediyor. Son günlerde yüzlerce erkeği yarı çıplak halde gözaltına aldığı operasyonlarla tartışma yaratan İsrail'de bir televizyon kanalı tarafından paylaşılan "Kıyamet sonrası" fotoğrafı ortalığı karıştırdı.

Yüzlerce Filistinlinin bir alana toplandığı ve birkaç Gazze sakininin İsrail askerleri tarafından kullanılan spot ışığının önünde dikilerek bekletildiği fotoğrafı paylaşan İsrail yanlısı hesaplar, çok sayıda Hamas​ üyesinin teslim olduğunu öne sürdü.

İsrail Kanal 12 muhabiri Nir Dvori tarafından çekilip Telegram'da paylaşılan fotoğraf, New York Times görsel araştırmalar ekibinden Aric Toler'in X platformundaki mesajıyla dünyanın gündemine oturdu. Aric Toler, Gazze Şeridi'nde çekilen karenin yerinin bilinmediğini ve başka bir detay da verilmediğini yazdı.

GAZZELİLERİ SPOT IŞIĞI ÖNÜNDE BEKLETTİLER

Fotoğrafta yüzlerce Filistinlinin bir alana toplandığı ve gözaltına alındığı görülürken, en çarpıcı detay bazı Gazzelilerin İsrail askerinin kullandığı spot ışığı önünde bekletilmesiydi. Çevrede ise İsrail'in bombardımanla enkaza çevirdiği binalar vardı.

Dehşet verici! İsrail'in 'kıyamet sonrası' diyerek servis ettiği fotoğraf dünya gündemine oturdu

"HAMAS ÜYELERİ TEKER TEKER TESLİM OLDU"

İsrail yanlısı sosyal medya hesapları sarsıcı fotoğrafı kutlama yaparak paylaştı, yüzlerce Hamas üyesi savaşçının teslim olduğunu ileri sürdü. Filistin yanlısı hesaplar ise tek bir karenin kelimelere ihtiyaç duymadan her şeyi anlattığını belirtti.

Dehşet verici! İsrail'in 'kıyamet sonrası' diyerek servis ettiği fotoğraf dünya gündemine oturdu

"GERÇEKTEN DEHŞET VERİCİ HATTA KIYAMET SONRASI"

Bir kullanıcı, "Evet, dünyanın bunun için bir açıklamaya ihtiyacı var" dedi. Bir diğeri, "Bu fotoğraf mazinin bir kalıntısı, çağının hakikatini tek bir karede zapteden tarihin görsel bir kanıtı: İsrail ordusu ve Gazzeli siviller" diye yazdı. Bir başka kullanıcı ise, "Gerçekten dehşet verici... Hatta kıyamet sonrası" yorumunu yaptı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...