Tgrt Haber

Kahramanmaraş'taki depremin ardından İtalya'da tsunami alarmı

06 Şubat 2023 07:54 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 08:00
Kahramanmaraş'taki depremin ardından İtalya'da tsunami alarmı

Kahramanmaraş'ta saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin artçıları devam ederken İtalyan Sivil Koruma Departmanı, Ingv Tsunami Uyarı Merkezi (Cat) tarafından işlenen verilere dayanarak, İtalya kıyılarına ulaşan olası tsunami dalgaları için bir uyarıda bulundu. 

TürkiyeKahramanmaraş​'ta meydana gelen depremle sarsıldı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık​ ilçesinde saat 04.17'de, 7,4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Gaziantep​'te de 6,4 büyüklüğünde deprem​ meydana geldi.

TSUNAMİ UYARISI!

Türkiye'de 10 ilde hissedilen depremlerin ardından, İtalya olası tsunami dalgaları için alarm verdi.

Sivil Savunma Dairesi, Ingv Tsunami Alarm Merkezi (CAT) tarafından işlenen verilere dayanarak, merkez üssü Türkiye ile Suriye arasında saat 02.17'de meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremin ardından İtalya kıyılarına ulaşan olası tsunami dalgaları için alarm verdi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kıyı bölgelerinden uzaklaşmanız, yakınlardaki daha yüksek alanlara gitmeniz ve yerel makamların talimatlarına uymanız tavsiye edilir.

Tsunami, büyük bir su kütlesinin hızlı hareketiyle bir dizi deniz dalgası oluşturur. Uyarı, özellikle deniz seviyesinden çok yüksek olmayan ve hatta daha düşük olan bölgelerde kıyıya yakın yerlerdeki insanlar için gerçek bir tehlike belirtir. Sadece 0,5 metre yüksekliğindeki bir dalga bile tehlikeli sellere ve çok güçlü akıntılara neden olabilir."

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...