Tgrt Haber

Diş ağrılarına bir garip çözüm! Gizli adanın 'şifalı' taşına çivi çakan iyileşiyor

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
21 Eylül 2024 15:44 - Güncelleme : 21 Eylül 2024 16:12
Diş ağrılarına bir garip çözüm! Gizli adanın 'şifalı' taşına çivi çakan iyileşiyor

Diş ağrısı veya ağızla ilgili rahatsızlıkları olanın "Diş Taşı"nı ziyaret ederek iyileştiği ileri sürüldü. İskoçya'da küçük bir ada köyünde bulunan "şifalı" diş taşının sizi iyileştirmesi için ise yapmanız gereken ona bir çivi çakmak...

İskoçya​'nın Inner Hebrides bölgesindeki az bilinen bir ada köyü, diş ağrısını iyileştirdiği söylenen 'şifalı' bir taşa ev sahipliği yapıyor. Alışılmışın dışında bir yer arayan gezginler, bir ada köyünün huzur ve hastalıklarını iyileştirdiğine inanılan İskoçya'daki İç Hebrides'e gidiyor.

Diş ağrılarına bir garip çözüm! Gizli adanın 'şifalı' taşına çivi çakan iyileşiyor - 1. Resim


Küçük bir yerleşim yeri olan Port Charlotte, gizli bir mücevher kasabadır. Yerel Islay adası web sitesinde “en iyi korunmuş ve en çekici köy” olarak tanımlanmaktadır ve beyaz badanalı evlerden oluşan teraslara sahiptir.

Diş ağrılarına bir garip çözüm! Gizli adanın 'şifalı' taşına çivi çakan iyileşiyor - 2. Resim


ONA BİR ÇİVİ ÇAKIN

Başlangıçta 1828 yılında inşa edildiğinde adada bulunan bir fabrikanın işçilerini barındırmak üzere tasarlanmıştı. Ancak İskoçya ulusal gazetesi Daily Record, diş ağrınızı garip ve şifalı olduğu ileri sürülen "Diş Taşı"nı ziyaret ederek tedavi edilebileceğini bildiriyor.

Köyün hemen dışında bulunan bu taşın uzun zamandır ağızla ilgili rahatsızlıkları tedavi ettiğine inanılıyor. Tek yapmanız gereken taşa bir çivi çakmak.

Diş ağrılarına bir garip çözüm! Gizli adanın 'şifalı' taşına çivi çakan iyileşiyor - 3. Resim

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Turist Elif21 Eylül 2024 16:15

Vay be böyle de şifacı var mı acaba işe yarar mı diye merak ettim

Sonraki Haber Yükleniyor...