Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Gazze'ye saldırılarını lanetledi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
09 May 2023 11:10 - Güncelleme : 09 May 2023 11:25

Son dakika haberi: İşgalci İsrail, Gazze'ye bir kez daha saldırı düzenledi. Saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları lanetledi.

İşgalci İsrail güçlerinin hava kuvvetlerine ait savaş uçakları yine Gazze’yi vurdu. Saldırılar sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada Gazze​ Şeridi’ndeki İslami Cihad Hareketi'ne ait hedeflere saldırılar düzenlendiğini ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant​'ın Gazze sınır bölgesinde olağanüstü hal ilan ettiğini bildirmişti.

Gelen bilgilere göre, saldırıların ardından Gazze sınırı boyunca Askalan ile Sederot kentleri arasındaki tren seferleri durduruldu. Gazze'ye düzenlenen son İsrail saldırısında 12 şehit verildiği, 20 kişinin de çeşitli şekilde yaralandığı kaydedildi.

DIŞİŞLERİ SALDIRIYI LANETLEDİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerin hayatlarını kaybetmesine neden olan saldırıları lanetledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...